Ved tirsdagens valg til regionsrådet stemte 67,7 pct. af de 962.310 stemmeberettigede borgere i Region Midtjylland. Dermed indtager regionen pladsen som den region med landets højeste stemmeprocent - skarpt forfulgt af Region Syddanmark, hvor 67,6 pct. af borgerne stemte til regionsrådsvalget.

Ved tirsdagens valg til regionsrådet stemte 67,8 pct. af de 962.310 stemmeberettigede borgere i Region Midtjylland. Dermed indtager regionen pladsen som den region med landets højeste stemmeprocent - skarpt forfulgt af Region Syddanmark, hvor 67,6 pct. af borgerne stemte til regionsrådsvalget.I Region Sjælland var tallet 66,7 pct., i Region Nordjylland på 65,6 pct., mens 62,2 pct. af borgerne stemte i Region Hovedstaden.

Sammenligner man med valget til kommunerne i Region Midtjylland, kan Samsø Kommune som topscorer mønstre en stemmeprocent på hele 79,1 og Holstebro Kommune en stemmeprocent på 75,5 pct. Her følger Region Midtjylland fint med: 78,9 pct. stemte til regionsrådsvalget på Samsø, mens 75,3 pct. af borgerne i Holstebro Kommune stemte til regionsrådsvalget.

Valgdeltagelsen til både kommunal- og regionsrådsvalg ligger generelt lavere end ved kommunalvalget i 2005. Dengang var stemmeprocenten til regionsrådsvalget 72,2 pct.

- I 2005 skulle de nye kommuner og regioner for første gang se dagens lys, så her var interessen naturligt større. Men også i år har vi i regionsrådet fået et flot mandat og et godt udgangspunkt for arbejdet, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Se stemmetal på www.kmdvalg.dk