Mange snubler i reglerne og bliver skuffede over det tilskud, de kan få til behandling i udlandet. Det viser en artikel i det nyeste nummer af Magasinet Midt

 


 


Mange snubler i reglerne og bliver skuffede over det tilskud, de kan få til behandling i udlandet. Det viser en artikel i det nyeste nummer af Magasinet Midt 

Måske lyder regningen fra tandlægebesøget i Polen på 15.000 kroner. Forventningsfuld sender du den ind til Region Midtjylland for at få din refusion – og stor bliver din skuffelse, når du i stedet for 15.000 kroner får 100 kr.

Den oplevelse er ikke sjælden i forbindelse med de ca. 1.000 regninger for behandling i udlandet Region Midtjylland har modtaget i 2009.

- Folk har ikke altid styr på reglerne, inden de tager af sted, og så kan de blive skuffede, fortæller fuldmægtig i Region Midtjylland, Charlotte Støvring.

Ofte lægger ansøgerne ikke mærke til, hvilke former for behandling sygesikringen giver tilskud til. Eksempelvis skal man selv betale fuldt ud for røntgen og implantater, forklarer hun.

Siden 1. januar i år har Region Midtjylland Støvring haft til opgave at refundere folks regninger, når de har været i et andet EU-land for at få behandling hos en tandlæge eller en speciallæge. Før da lå opgaven hos kommunen.

Langt de fleste regninger stammer fra tandlægebesøg, og Charlotte Støvring oplever, at rigtig mange får lavet mere ved tandlægen i for eksempel Polen, end hvis de havde været til tandlæge i Danmark.

Læs mere i Magasinet Midt
Artiklen om skuffede forventninger, står i det nyeste nummer af Magasinet Midt, der udgives af Region Midtjylland.

Her kan du blandt andet også læse om regionens kommende vagtcentral, hvor sygeplejersker vil være parat ved telefonerne, om børnene på behandlingshjemmet Himmelbjerggården, der viser billeder af deres hverdag, og om hvordan man skaber arbejdsglæde på jobbet.

   Læs hele Magasinet Midt

 

Fakta

  • Magasinet Midt henvender sig til medarbejdere og borgere i Region Midtjylland. 
  • Magasinet udkommer fire gange om året i et oplag på ca. 40.000 eksemplarer.
  • Næste nummer udkommer i februar 2010


Flere oplysninger