Fire gymnasieelever fra henholdsvis Herning, Ringkøbing og Viborg er kåret som vindere af Region Midtjyllands notatkonkurrence.


Fire gymnasieelever fra henholdsvis Herning, Ringkøbing og Viborg er kåret som vindere af Region Midtjyllands notatkonkurrence.

2.C på Herningsholm Gymnasium fik i dag uventet besøg. Da eleverne tog hul på deres time i samfundsfag kiggede formanden for regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), nemlig forbi.

Anledningen til Bent Hansens besøg var, at Thomas Thalund fra 2.C har vundet førstepræmien i den konkurrence, Region Midtjylland udskrev for elever i samfundsfag i efteråret. Opgaven lød: Skriv et notat, der klæder en fiktiv regionsrådsformand på til TV-debat om fremtidens sundhedsvæsen! Eleverne kunne vælge mellem flere emner på sundhedsområdet.

Thomas Thalund sikrer sig førstepræmien, en Apple Ipod Touch 64 GB, med et notat om det udvidede frie sygehusvalg. Notatet er skrevet til en fiktiv radikal regionsrådsformand. Ifølge dommerne udviser Thomas Thalund med sit bidrag stor analytisk sans og forståelse for problemfeltet.

Elever fra Ringkøbing og Viborg på anden- og tredjepladsen
De øvrige vindere i notatkonkurrencen er:

2. præmie – Cecilie Lind, 3. C, Ringkøbing Gymnasium
3. præmie – Maiken Harrestrup og Sanne Gleerup, 3.X, Viborg Katedralskole.

Anden – og tredjepræmierne er også Ipods, som bliver sendt til vinderne med posten.

Se de tre vindernotater.


To forskere udgør dommerkomité
To eksterne og uvildige dommere har læst notaterne og udpeget vinderne af notatkonkurrencen. Dommerne er: Roger Buch, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Thomas Pallesen, professor i offentlig forvaltning på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Begge dommere har kommunalreformen og regionerne som forskningsområde.

Læs dommernes begrundelser.

Hvor mange har bidraget?
Region Midtjylland har modtaget 12 bidrag til konkurrencen. Nogle elever har valgt at gå sammen om at skrive notatet, så i alt 17 elever har deltaget.

Konkurrencen er ét af flere tilbud
Notatkonkurrencen er en del af det undervisningsinitiativ, Region Midtjylland har iværksat i forbindelse med valget. Det er rettet mod elever i samfundsfag på de 60 gymnasiale uddannelser regionen.

Initiativet består desuden af en side med undervisningsmateriale på www.dit.midtvalg.dk, lige som fem gymnasieklasser og dermed 100 samfundsfagselever i oktober holdt ”regionsrådsmøde” i Regionsrådssalen i Viborg.


Flere oplysninger

Regionsrådsformand Bent Hansen (S), Region Midtjylland, tlf. 8728 5010 / 4031 3707
Anja Amdisen, konsulent i Koncern Kommunikation, Region Midtjylland, tlf. 8728 5817


Kontakt til Herningsholm Gymnasium – 1. præmie

Gitte Thyregod Skov, samfundsfagslærer, Herningsholm Gymnasium, tlf. 2633 6169.
Uddannelsesleder Anne-Marie Kristensen tlf. 7213 4500.

Kontakt til Ringkøbing Gymnasium – 2. præmie
Jan Bech Andersen, lærer i samfundsfag, Ringkøbing Gymnasium, tlf. 9674 3400

Kontakt til Viborg Katedralskole – 3. præmie
Tina Kjær Jacobsen, lærer i samfundsfag, tlf. 2247 0465