17-12-2009Syv havde søgt, og nu har Vækstforum for Region Midtjylland valgt en af dem til at stå i spidsen for regionens aktiviteter på Verdensudstillingen i Shanghai næste efterår.

Vækstforum har på sit møde den 16. december indstillet Innovation Center Denmark, Shanghai, til i samarbejde med Innovation Lab A/S, Århus, at forestå Region Midtjyllands præsentationer på næste års verdensudstilling i Shanghai.
Aktiviteterne, som bliver seminarer og workshops for danske og kinesiske virksomheder og videninstitutioner, finder sted i den danske pavillon i september 2010.
Regionen præsenteres som bruger- og samarbejdsorienteret, og aktiviteterne vil i sig selv være temadelte innovationsprocesser med oplæg, debat og matchmaking, såkaldte innovation camps.
Lederen af innovationscentret i Shanghai, Claus Lønborg, glæder sig over indstillingen og oplyser, at midtjyske virksomheder, universiteter og organisationer vil få en stor mulighed for at demonstrere deres styrker og knytte kontakter til kinesiske partnere inden for know how, videnteknologi og forskning i kraft af regionens initiativ i den danske pavillon på verdensudstillingen.

Interaktive løsninger
Regionsrådsformand og formand for Vækstforum, Bent Hansen, vil bede Regionsrådet om at bevilge de reserverede 1 mio. kroner til formålet.
”Nu kan det spændende arbejde med at identificere og synliggøre nye, midtjyske videnløsninger begynde”, siger Bent Hansen, og herefter følger opstilling af en markant præsentationsplan for ugen i Shanghai med vægt på regionens fokusområder.
”Operatøren har lagt vægt på at gøre aktiviteterne så interaktive, som muligt, så det ser jeg frem til. Fremstødet på verdensudstillingen er samtidig en understregning af vores mangeårige samarbejde med byprovinsen Shanghai”, siger Bent Hansen.

Billedtekst: Region Midtjylland vil indtage den danske pavillon på Expo 2010 i uge 38 næste år. Se flere fotos på Erhvervs- og Byggestyrelsens Expo sekretariats hjemmeside

Flere oplysninger:


  Bent Hansen, formand for Vækstforum
i Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 10
Mobil 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dk
  Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 90
Mobil: 20 85 32 52
niels-erik.andersen@ru.rm.dk