Nye regler gør det muligt at blive henvist til privat behandling, hvis ventetiden på et regionalt tilbud er mere end to måneder.
Nye regler gør det muligt at blive henvist til privat behandling, hvis ventetiden på et regionalt tilbud er mere end to måneder.

Fra årsskiftet har voksenpsykiatriske patienter fået mulighed for at blive henvist til behandling på et privat behandlingssted, hvis der er mere end to måneders ventetid på behandling i det offentlige.

- Jeg er tilfreds med, at psykiatriske patienter i højere grad får samme rettigheder som patienter med fysiske sygdomme. I Region Midtjylland har vi et bredspektret og specialiseret tilbud til psykiatriske patienter, og vi vil bestræbe os på, at patienterne i langt de fleste tilfælde vil få et tilbud i voksenpsykiatrien inden for to måneder. Hvis regionen ikke kan leve op til det krav, er der nu mulighed for at få hjælp på et privathospital, siger Bent Hansen (S).

For at kunne få behandling ved et privat behandlingssted skal man være henvist til behandling på et offentligt sygehus og være fyldt 19 år. Behandlingen foregår på et af de private behandlingssteder, som Danske Regioner har indgået aftale med.

Med den nye mulighed for henvisning til et privat behandlingstilbud for voksne, er børn, unge og voksne nu stillet lige. Der har siden 1. august 2008 været en to-måneders behandlingsgaranti for børn og unge, der nu også er indført for voksne.


Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen (S) 8728 5010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer