Det private behandlingssted Vejlefjord Børneneurocenter er gået konkurs. Det betyder, at de patienter, der skulle have været undersøgt og behandlet i Vejle, nu får tilbudt behandling i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Midtjylland eller hos et privat behandlingssted.


Det får konsekvenser for 74 børn og unge fra Region Midtjylland, at det private behandlingssted Vejlefjord Børneneurocenter i går gik konkurs. 60 børn og unge skulle i gang med at blive undersøgt og få stillet en diagnose, mens 14 patienter var i behandling eller ventede på at komme i behandling på Vejlefjord.

Nu tager børne- og ungdomspsykiatrien i Region Midtjylland over, så de 74 børn og unge får den hjælp, der har brug for.

Patienter fra Vejlefjord Børneneurocenter, der allerede er i behandling, skal tage kontakt til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC) i Region Midtjylland, der vil sørge for, at de kan fortsætte behandlingen hurtigst muligt hos enten BUC eller på et privat behandlingssted.

De patienter, der ventede på undersøgelse eller behandling på Vejlefjord Børneneurocenter, skal også kontakte BUC.

- Det er ulykkeligt for de berørte børn og unge, at de ikke kan få hjælp på Vejlefjord på grund af konkursen. Men vi vil gøre alt for, at de ikke får forlænget deres venten på grund af konkursen, siger cheflæge for Psykiatri og Social i Region Midtjylland, Per Jørgensen.


Vejlefjord Børneneurocenter sendte i mandags brev ud til alle patienter, der var i behandling eller på venteliste til behandling på Vejlefjord. I brevet beder Vejlefjord patienterne om at tage kontakt til børne- og ungdomspsykiatrien i deres region.

Der er også et brev på vej til de berørte patienter og deres forældre fra Region Midtjylland, hvor regionen vil fortælle om mulighederne for at fortsætte behandlingen.

Patienterne var oprindeligt blevet henvist til Vejlefjord Børneneurocenter, fordi behandlingsstedet kunne tilbyde en kortere ventetid end Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Midtjylland kunne. Nu bliver de 74 patienter altså tilbudt undersøgelser og behandling hos enten BUC eller et privat behandlingssted.

Flere oplysninger