09-02-2010Knap halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har investeret i større it-projekter inden for de seneste to år. Resultaterne er især forenklede arbejdsgange, hurtigere kommunikation og øget produktivitet. 71 procent anerkender vigtigheden af it for deres fremtidige vækst.


Langt de fleste direktører for midtjyske virksomheder mener, at it er vigtig for deres virksomheders fremtid. Inden for de seneste to år har knap halvdelen af dem (45 pct.) da også foretaget større it-investeringer.
Det fremgår af en undersøgelse blandt 500 virksomheder med 5-250 ansatte i Region Midtjylland. Ifølge undersøgelsen har disse it-investeringer oven i købet allerede medført større indtjening i 45 procent af de berørte virksomheder.
Af de virksomheder, som i løbet af de seneste to år har satset på større it-projekter, siger de 78 procent, at projekterne især har ført til forenklede arbejdsgange.
75 procent nævner en hurtigere kommunikation, mens 64 procent melder om øget produktivitet.
Hvad angår udvikling af nye services og bedre produkter, bliver de kun nævnt af henholdsvis 50 og 34 procent af virksomhederne.

Store forskelle
Undersøgelsen afslører dog betydelige forskelle, hvis man ser på brancher og virksomhedernes størrelse.
Blandt de store virksomheder (40-250 ansatte) har hele 71 procent gennemført større it-projekter inden for de seneste to år – og halvdelen af dem har som følge deraf øget indtjeningen. 91 procent af dem mener, at deres it-projekter har medført forenklede arbejdsgange, mens 84 procent har fået hurtigere kommunikation og 79 procent øget produktivitet.
En større andel af service-, engroshandels- og industrivirksomheder har gennemført it-projekter de seneste par år end primære erhverv, hotel-restauration, bygge-anlæg, detailhandelen og transportvirksomhederne.
Det er i særlig grad virksomheder inden for hotel/restauration samt videnservice, der har fået større indtjening ud af investeringen i it-projekter.
Samtlige adspurgte blandt hotel-/restaurationsvirksomhederne svarer, at deres it-investeringer ”i nogen grad” har betydet højere indtjening, mens 80 procent af videnservicevirksomhederne siger ”i høj grad” eller ”i nogen grad”.
Til sammenligning kan kun 26 procent af industrivirksomhederne spore øget indtjening.
Disse geografiske og branchemæssige forskelle er også noget, som Region Midtjyllands lokalt placerede IT-netværksagenter mærker. Agenterne er en del af initiativet ”iKraft - it som innovativ drivkraft”, som skal være med til at øge virksomhedernes innovation via IT. "Med iKraft kan agenterne netop tage de lokale hensyn og fokusere forskelligt rundt omkring i regionen", siger iKrafts projektleder Morten Falbe-Hansen fra Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Se hele undersøgelsen
Læs om Det midtjyske Vækstlag
Læs om iKraft på www.ikraft.dk


Billedtekst:
Forenklede arbejdsgange er topscoreren, når det gælder resultaterne af de midtjyske virksomheders it-investeringer i de seneste to år. Kilde: Region Midtjyllands panel Det midtjyske Vækstlag.
Grafikken er til fri brug og kan downloades i høj opløsning ved at klikke på den
.

Flere oplysninger:

  Morten Falbe-Hansen, projektleder
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5162
Mobil: 2165 0247
morten.falbe-hansen@ru.rm.dkKontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne