Nyt nummer af Magasinet MIDT: Godt fem procent af de ansatte i Region Midtjylland har en anden baggrund end dansk. Men for nogle faggrupper som yngre læger, radiografer og rengøringsassistenter udgør indvandrere og efterkommere over 15 procent af arbejdsstyrken.


Det fremgår af friske tal i Magasinet MIDT, som udgives af Region Midtjylland, der denne gang har kulturmødet på hospitalerne som tema.

Med fem procent af arbejdsstyrken afspejler andelen af ansatte med en anden baggrund end dansk endnu ikke fuldt sammensætningen i befolkningen. For betragter man Region Midtjylland som et område, udgør andelen af indvandrere og efterkommere knap otte procent af borgerne.

- Det glæder mig, at det ser ud til, vi er i stand til at trække på den mangfoldighed af arbejdskraft, som findes i befolkningen. Det er i øvrigt helt i tråd med vores mål for mangfoldighedsindsatsen, siger regionsrådsformand, Bent Hansen (S).

- Det udenlandske sundhedspersonale har fine kvalifikationer. Det gælder for eksempel de indiske speciallæger, som kom til landet i 2007. Den seneste evaluering viser, at de indiske læger arbejder selvstændigt og udfylder en væsentlig rolle på hospitalerne. Den slags skal man huske, når medierne stiller spørgsmålstegn ved, om de udenlandske læger er dygtige nok, siger Bent Hansen.

Han hæfter sig ved, at det internationale islæt i arbejdsstyrken er med til at udvikle arbejdspladserne. Selvfølgelig giver det udfordringer, når medarbejderne har forskellig baggrund både kulturelt og i deres uddannelse. Men fordelene er også til at få øje på.

Som mangfoldighedskonsulent Anders Kristensen siger til Magasinet MIDT:

- En afdeling med ansatte fra måske ti forskellige lande giver en bredere og bedre mulighed for problemløsning, end hvis sammensætningen var mere ens.

Fakta

  • Magasinet MIDT udgives af Region Midtjylland. Det udkommer fire gang om året i et oplag på 35.000 eksemplarer, som bliver distribueret til hospitaler, ansatte, praktiserende læger, apoteker m.fl. 
  • Med magasinet kan man også komme tættere på regionsrådsmedlemmerne. Én vinterbader, en anden spiller amatørskuespil, mens en tredje deler ostemadder og røde kort ud som fodbolddommer! 
  • Nummeret rummer desuden ingredienserne til et længere og lykkeligere liv med positiv psykologi. Lektor Hans Henrik Knoop holder foredrag om fænomenet – og midtjyderne strømmer til.


Flere oplysninger