Danske forskere fra Århus Universitetshospital, Rigshospitalet og Syddansk Universitet skal sammen med forskere fra England og Tyskland udvikle bedre behandling til folk, der lider af kroniske smerterDanske forskere fra Århus Universitetshospital, Rigshospitalet og Syddansk Universitet skal sammen med forskere fra England og Tyskland udvikle bedre behandling til folk, der lider af kroniske smerter

Hver femte voksne lider af kroniske smerter. Smerte er en væsentlig grund til langvarigt sygdomsfravær og førtidspension og er en stor økonomisk byrde for både den enkelte og sundhedssystemet. På trods af omfattende forskning fra medicinalindustrien og den akademiske verden er der behov for mere effektive behandlinger med færre bivirkninger.

- Projektet er vigtigt, fordi det netop binder grundforskning og klinisk forskning sammen, så ny viden hurtigt kan blive tilgængelig for patienterne, siger professor Troels Staehelin Jensen fra Århus Universitetshospital, der mener, at EuroPain-projektet er en unik mulighed for dansk smerteforskning til at finde gennembrud for ny smertebehandling og for at samarbejde mellem de danske universitetshospitaler.