Om mindre end et år vil et nyt parkeringshus ved Århus Universitetshospital, Århus Sygehus stå færdig med 365 parkeringspladser til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere.


Første spadestik til nyt parkeringshus på Peter Sabroes Gade


- Vi får et superflot hus, som bliver til stor glæde for parkeringsforholdene ved Århus Sygehus, siger projektleder Charlotte Degn om det kommende parkeringshus ved Århus Sygehus Nørrebrogade.

Om mindre end et år vil huset stå færdig med 365 parkeringspladser til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere.

- Der er tænkt meget over at få det til at passe ind i terrænet, og der er ingen tvivl om, at p-huset spiller godt sammen med de øvrige bygninger i hele området, siger projektlederen.

Torsdag d. 22. april kl. 11 sætter hospitalsdirektør Ole Thomsen og direktør Lauge Dehn fra Hermod Ejendomme foden på spaden og markerer, at p-huset, der opføres mellem Peter Sabroes Gade og Kirkegårdsvej, er godt på vej.

Parkeringshuset, der er tegnet af Arkitema, bliver bygget i betonelementer med en facade af røde lameller i tegl, der sammen med espalier og egetræer falder fint ind i omgivelserne på sygehuset.

Firmaet Rambøll har været ingeniører på projektet, mens Århus Sygehus har benyttet Kuben Management som udbudsrådgiver.

Byggeriet er et af de første projekter i Danmark, hvor en offentlig og privat virksomhed arbejder tæt sammen i et såkaldt OPP-projekt. Hermod Ejendomme A/S er bygherre og vedligeholder og sikrer kontrol af p-huset, mens Århus Sygehus ejer grunden og har rådighed over parkeringspladserne. OPP-aftalen, der betyder, at indtægten fra parkeringen fordeles ligeligt mellem Århus Sygehus og Hermod Ejendomme A/S løber i 25 år.

Yderligere oplysninger
Charlotte Degn, projektleder byggekonsulent, tlf. 8949 2342 / 2860 4524