27-04-2010En rapport giver gode råd til erhvervslivet om de udfordringer og muligheder der ligger i det danske værtskab for EM-slutrunden i fodbold næste sommer. DBU-formand beder regionens iværksættere om at bidrage til, at arrangementet bliver en succes.


”Hjælp os!”
Sådan lyder opfordringen fra DBU’s Christian Bordinggaard til danske iværksættere og andre med gode og utraditionelle ideer. Christian Bordinggaard er turneringsdirektør for EM-slutrunden for U21-landshold, der næste sommer afholdes i Danmark, og som er den største begivenhed i UEFA regi 2011.
”Det er samtidig den største organisatoriske opgave i DBU’s historie, og vi kan ikke løse den alene,” lød meldingen fra Christian Bordinggaard den 15. april på en konference på Viborg Stadion, hvor Region Midtjylland var medarrangør. Her var iværksættere og andre repræsentanter fra erhvervslivet, sportens verden, de fire værtskommuner og Region Midtjylland samlet. Formålet var at drøfte de udfordringer og muligheder, der følger i kølvandet på den store fodboldbegivenhed 12.-25. juni næste år i Viborg, Århus, Herning og Aalborg.

Kommende begivenheder
Det er især de mange praktiske udfordringer med serviceringen af de tilrejsende tilskuere, pressefolk og frivillige, der trænger sig på, men herudover er ambitionen, at det danske værtskab bliver så succesfuldt, at UEFA kommer igen.
”Vores mål er, at gæsterne vil sige: Det var dog en fantastisk begivenhed, så Danmark også er inde i varmen næste gang, der skal fordeles store begivenheder,” understreger Christian Bordinggaard, som ikke nødvendigvis efterlyser store, forkromede løsninger:
”Måske er det de små ting, der har den største gennemslagskraft og som gør den største forskel”, siger han.

Støtte til projekter
Som et led i dette arbejde har Region Midtjylland været med til at finansiere en rapport, som kortlægger interessenter for U21 EM og byder ind med en masse ideer og løsninger.
Iværksættere kan desuden ved henvendelse til de fire kommuner og Region Midtjylland høre nærmere om mulighederne for hjælp til udviklingsprojekter i forbindelse med EM-slutrunden.

Hent rapport om eventbaseret innovation

Se tv-indslag om konferencen fra TV/Midt-Vest

Yderligere information kan fås hos:

Region Midtjylland
Erik Sejersen, afdelingschef
Regional Udvikling
Telefon: 8728 5120

Århus Kommune
Peter Rasmussen, specialkonsulent
Borgmesterens Afdeling
Telefon: 8940 2202

Viborg Kommune
Per Dragheim, afdelingsleder
Kultur & Service
Telefon: 8787 3030

Herning Kommune
Mette Højborg
sekretariats- og udviklingschef
Telefon: 9628 8510