Region Midtjylland. Borgermøder. Akutberedskab Nordvest

Det første af tre borgermøder om forslaget til en akutplan i Nordvestjylland finder sted i Lemvig i aften. Endnu et borgermøde er på vej i Ulfborg 14. april

Lemvig Idræts- og Kulturcenter danner i aften rammen og det første af tre borgermøder om forslaget til en akutplan i Nordvestjylland.

Forslaget til det fremtidige akutberedskab for Nordvestjylland er sendt i høring til den 17. april 2010. Inden høringsperioden udløber er der indkaldt til møder, hvor borgerne i de berørte områder kan få mere at vide om planen.

Forslaget består i hovedtræk af tre elementer:

  1. Et døgnåbent akuthus i Lemvig, hvor personalet kan behandle mindre skader og lettere tilstande. Akuthuset er også base for en døgndækkende akutbil. 
  2. En akutklinik i Holstebro som holder åben fra kl. 8-22. 
  3. En national helikoptertjeneste, som kan bidrage til at øge trygheden i yderområderne, herunder i Nordvestjylland.

Borgmester Erik Flyvholm (V) og formand Region Midtjyllands Rådgivende udvalg vedrørende hospitaler Carl Johan Rasmussen (S), byder velkommen, hvorefter direktør Leif Vestergaard Pedersen præsenterer forslaget til akutberedskab i Nordvestjylland.

Senere fortæller læge Troels Martin Hansen om den hjælp, vi kan forvente af akutbil, ambulance og helikopter. Ordstyrer for aftenens debat er Ebbe Ravn Sørensen.

Se programmet for borgermødet i Lemvig


Det andet borgermøde om forslaget til akutplanen finder sted i Midtpunktet Thyholm, Rughavevej 5, Hvidbjerg, Thyholm den 12. april 2010 klokken 19.00-21.30.

Se programmet for borgermødet i Midtpunktet, Hvidbjerg 

Det tredje borgermøde finder sted i Vestjydsk Fritidscenter, Sportsvej 1 i Ulfborg den 14. april klokken 19.00-21.30. Program følger senere.