23-04-2010Musikkens plads i undervisningen er et af emnerne for et heldagsseminar i Århus 21. maj. Her kan musikundervisere, kulturpolitikere, erhvervsfolk og andre diskutere med politikerne og opleve folk som DRs Signe Lindkvist og DIs Lars Goldschmidt sammensætte deres drømmeskoleskema.

Der står kreative fag på skemaet, når flere hundrede mennesker med interesse for emnet samles i Musikhuset Aarhus 21. maj til arrangementet Opsang 2010.
Kan musik hjælpe børn med at lære at læse og regne, og hvor stor en rolle skal de kreative fag spille i skolen, i fritiden og i samfundet? Skal vi have fat i nye grupper af børn?
Og hvordan kan man sikre, at kreativiteten senere følger med de unge ud på de videregående uddannelser og arbejdsmarkedet?
Det er nogle af de spørgsmål, som deltagerne skal beskæftige sig med – inspireret de inviterede gæster, der blandt andet tæller en række af Folketingets kultur- og uddannelsesordførere.
Derudover vil børneredaktør på DR Signe Lindkvist, direktør i Dansk Industri Lars Goldschmidt samt forskningsdirektør Lars Henrik Schmidt deltage i en paneldebat – og efterfølgende præsentere hver sit ønske-skoleskema.


Regional støtte
Bag arrangementet står Musisk Videnscenter, Dansk Rock Samråds skandinaviske SPOT Festival og Region Midtjylland.
Musisk Videnscenter er et netværk af regionens 18 musikskoler, og Region Midtjylland støtter dette netværkssamarbejde og de initiativer, der udspringer af det, via de såkaldte strategiske kulturudviklingsmidler.
”Vi kan bidrage til at finansiere initiativer, som er interessante i forhold til regional udvikling”, siger regionsrådsformand Bent Hansen, der åbner seminaret den 21. maj.
”Midtjylland er i forvejen et kraftcenter i forhold til ny musik, som via Dansk Rock Samråd og SPOT-Festivalen sendes ud i hele landet – og til udlandet. Og vi ser mange muligheder i at udvikle en af fødekæderne til musikkens verden, nemlig musikskolerne, og få dem til at indgå i større sammenhænge med eksempelvis Århus Musikkonservatorium”, siger han.

Årets SPOT Festival løber netop af stabelen samtidig med ovennævnte seminar, og deltagerne i seminaret får fri adgang til dagens koncerter på SPOT Festivalen.

Se mere om seminaret og tilmelding på www.opsang.nu

Flere oplysninger:
 
Hans Christian Bugge
Dansk Rocksamråd
bugge@rosa.org

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne