Regionshospitalet Randers

Regionsrådet i Region Midtjylland godkendte onsdag første fase i byggeriet af en ny topmoderne akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers.

Regionsrådets godkendelse markerer starten på det byggeri, som skal danne rammen om fremtidens nye akutmodtagelse på Regionshospitalet Randers.

- Med beslutningen får vi mulighed for at skabe de rammer, der kan sikre endnu bedre kvalitet i behandling af de akutte patienter. Vi kan nu bygge en akutmodtagelse, hvor alle akutte patienter modtages ét sted og straks mødes af et tværfagligt team af speciallæger og specialsygeplejersker, siger cheflæge Morten Noreng.

Morten Noreng- Der er sat en milepæl i hospitalets historie, og beslutningen markerer, at hospitalet har en hovedrolle i regionens fremtidige akutte beredskab. Det er glædeligt, at politikerne i en økonomisk svær tid prioriterer en styrket akutbehandling, og vi vil gøre alt for at løfte opgaven, siger Morten Noreng.

Byggeriet af den nye akutmodtagelse er opdelt i tre faser og vil, når det står færdigt, udvide hospitalet med omkring 11.000 m2.

- Det er et projekt, som har været lang tid undervejs, og det bliver nok også først primo 2012, at vi kan tage det første spadestik. Ikke desto mindre kan vi nu tage fat på det konkrete arbejde med at forberede byggeriet, siger Morten Noreng.

Som en del af forberedelsen til udbygningen af hospitalet godkendte Regionsrådet også opførelsen af et parkeringshus i 2011. Parkeringshuset vil med sine 10.000 m2 forbedre parkeringsforholdene markant for patienter, pårørende og medarbejdere.

Akutplan for hele regionen
Regionsrådet vedtog i 2007 en akutplan for Region Midtjylland, der samler akutmodtagelserne på i alt fem hospitaler herunder Regionshospitalet Randers.

Akutplanen bygger på Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som cheflæge Morten Noreng ved Regionshospitalet Randers på vegne af Region Midtjylland var stærkt involveret i at udforme.

 

Yderligere information og kommentarer

Morten Noreng, cheflæge, tlf. 8910 2019 / 2240 9260

Gert Sørensen, hospitalsdirektør, tlf. 8910 2074 / 2286 3266

Læs mere om byggeriet på www.regionshospitalet-randers.dk