r de op mod 200 borgere ved borgermødet i Ulfborg torsdag aften, var det vigtigste budskab til politikerne i regionsrådet, at de ikke føler sig trygge ved regionsrådets planer for akutberedskabet.




For de op mod 200 borgere ved borgermødet i Ulfborg onsdag aften, var det vigtigste budskab til politikerne i regionsrådet, at de ikke føler sig trygge ved regionsrådets planer for akutberedskabet.


- Jeg har ikke altid været enig i de politiske beslutninger, der er truffet. Men det er første gang, jeg har følt mig nedgjort som vestjyde. Tænk at der skal være tre akuthospitaler i Østjylland, to i Midtjylland men ingen i Nordvestjylland, sagde en af deltagerne.

Mødet var det tredje og sidste borgermøde i forbindelse med, at regionsrådets forslag til akutberedskab for Nordvestjylland er i høring. De to tidligere møder var i henholdsvis Lemvig og Hvidbjerg på Thyholm.

- Det er svært at forstå, vi skal spises af med en akutklinik med begrænset åbningstid og betjening af sygeplejersker. Skal vi være trygge, kræver det en helt anden akutbetjening. Så er det ikke nok med et akuthus i Lemvig og en akutklinik i Holstebro, sagde borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (S).

Længere til hospitalet
Men akutklinikken og akuthuset er slet ikke til for de alvorligt syge og tilskadekomne. Akutklinikken og akuthuset skal først og fremmest tage sig af de mindre skader, så borgerne i området ikke skal ud på en lang køretur for et insektbid eller et ukompliceret benbrud, forklarede formand for regionsrådets rådgivende udvalg vedrørende hospitaler, Carl Johan Rasmussen (S). Han var en af de fem regionsrådspolitikere i panelet.

Carl Johan Rasmussen understregede til gengæld, at regionsrådet godt kan forstå, hvis samlingen af akuthospitaler til kun fem i hele regionen kan føre til utryghed blandt de borgere, der så får længere til hospitalet.

- Det er det problem, vi prøver at afhjælpe ved at sørge for, at der hurtigere kommer kvalificeret hjælp frem til de mennesker, der er blevet akut syge eller er kommet alvorligt til skade, sagde han.

Høringssvar
Politikerne i panelet understregede desuden, at de er meget interesserede i at høre borgernes konkrete bud på, hvad der skal til, for at de kan blive trygge, når de får længere til et akuthospital.

Svarene på det kan formuleres i høringssvar og sendes ind til regionen inden lørdag den 17. april kl. 12.00.

Høringssvar kan sendes på mailadressen: akutnordvest@stab.rm.dk

Eller som post på adressen:
Høringssvar – Sundhedsplanlægning
Regionshuset Viborg
Skottenborg 26
8800 Viborg

Læs mere om borgermødet i Ulfborg