Unge læger lærer at operere på plasticknogler, de erfarne får ny viden om transplantation af brusk, mens højt specialiserede forskere konkurrerer om at præsentere de nyeste forskningsresultater, når flere end 600 ortopædkirurger i disse dage mødes til kongres i Århus.

Bag kongressen står Nordic Orthopaedic Federation, der med den danske præsident, professor overlæge dr.med. Kjeld Søballe fra Århus Sygehus i spidsen, byder ortopædkirurger fra hele verden velkommen.

– Det er meget flot, at så mange kommer til Århus, for vi er i hård konkurrence med byer som Barcelona og Madrid, siger Kjeld Søballe.
På kongressen, der afholdes i Musikhuset, kan deltagerne høre 160 foredrag og deltage i 20 store symposier, hvor der blandt andet er fokus på brusk-transplantation og ledbevarende kirurgi samt det såkaldte fast track-forløb, hvor patienter så hurtigt som muligt skal kunne forlade hospitalet efter endt behandling.

- Som noget nyt er der også en konkurrence mellem foredragsholderne om at holde det bedste foredrag. Desuden er der en pris til de bedste posters. Konkurrencen sikrer, at niveauet bliver så højt som muligt, siger Kjeld Søballe.

Nordic Orthopaedic Federation (NOF) tæller ca. 4000 medlemmer fra Sverige, Finland, Norge, Island, Holland, Estland og Danmark.

I kongressen deltager ortopædkirurger blandt andet fra Iran, Ukraine, Singapore og Japan.

Kongressen finder sted i Musikhuset fra 5.-7. maj 2010 


Nærmere oplysninger hos: Kjeld Søballe, professor overlæge dr. med, præsident for NOF, 
kjeld@soballe.com