21-05-2010

Køb en halv, en tredjedel eller en fjerdedel god hjerne. Med Region Midtjyllands nye initiativ kan små og mellemstore virksomheder dele en højtuddannet medarbejder med andre. Undersøgelser viser, at den type investering kan fordoble virksomhedens vækst.


Den første er langt den sværeste - men det er også den første, der virkelig gør en forskel.
Nu kan regionens 65.000 små og mellemstore virksomheder få en hånd til at ansætte en af de mange højtuddannede kandidater, der findes på markedet, og få del i den vækst, det bevisligt giver.
Konceptet hedder DJ for delejobber, og prisen for at få sådan et veluddannet hoved ind i en virksomhed kan eksempelvis blive 6.000 kroner om måneden, hvis tre virksomheder deler udgiften. Staten kan nemlig i nogle tilfælde yde tilskud på 10.000 kroner via den såkaldte videnpilotordning.
”Vi ved fra en undersøgelse foretaget af Rambøll Management i 2004, at ansættelsen af den første højtuddannede kandidat i en virksomhed virkelig batter noget på virksomhedernes muligheder for vækst. Med DJ-tilbuddet kan vi forhåbentlig få mange flere med på vognen”, siger Finn Pedersen, projektleder i Regional Udvikling, Region Midtjylland.
”Undersøgelsen viser også et åbenlyst vækstpotentiale - eksempelvis har rigtig mange virksomheder i Vestjylland endnu ikke erfaringer med at ansætte en akademiker for at få løst nogle særlige opgaver”.
Typiske eksempler på højtuddannede medarbejdere er ingeniører, økonomer, marketingmedarbejdere og humanister.


7 kontaktmæglere
Selve arbejdet med at matche virksomheder og kandidater og få begge parters behov til at gå op i en højere enhed sørger et korps af kontaktmæglere for. Det koster ikke virksomhederne noget.
I løbet af de kommende måneder vil de syv kontaktmæglere opsøge så mange relevante virksomheder som muligt for at orientere om DJ-ordningen, lige som de mulige kandidater orienteres - blandt andet via information på nettet.
I første omgang er det målet for DJ-projektet at få 20 kandidater ud i fuldtidsstillinger, der altså er sammensat af to, tre eller flere delejobs i forskellige virksomheder.

Unik karrierevej
For kandidaterne er ordningen ikke bare en chance for at komme i beskæftigelse, men en chance for at komme ind i små, dynamiske virksomheder, hvor de kan gøre en forskel.
Derudover kan de udforske flere jobs på en gang, lige som de har mulighed for en unik karrierevej ved at kunne sammensætte deres jobs forskelligt.

Se folder om ordningen - og kontakt eventuelt en af de syv kontaktmæglere for en case-historie.


Flere oplysninger:

Finn Pedersen, projektleder
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5157
Mobil: 2115 0334
finn.pedersen@ru.rm.dk