Region Midtjylland sikrer dig adgang og tilskud til en lang række behandlinger hos egen læge eller hos speciallæger, fysioterapeuter, tandlæger eller andre i private klinikker. Brug informationen i sundhed.dk’s Vejviser, hvis du skal vælge en behandler.

Hvis du har eller får brug for en behandler, har du gode muligheder for at sammenligne ”deklarationer” på nettet og få målrettede oversigter om behandlere på det rigtige sted, med den foretrukne åbningstid, og det foretrukne køn. Du kan få et overblik i sundhed.dk’s Vejviser, som samler mere end en million opdaterede informationer, og er blevet forbedret med nye muligheder.

Tryk på billedet eller
find vejviseren her

Forbrugerstyrelsen konkluderede tidligere på året, at mange borgere fx vælger læge uden at føle sig informeret. Det gælder sandsynligvis også for valget af andre typer behandlere.

75 % er af befolkningen er generelt interesserede i kontaktinformation til sundhedsvæsenet. 4 ud af 10 véd, at de kan finde oplysninger om læger og andre behandlere i egen klinik, men kun hver tyvende har brugt muligheden. Det viser sundhed.dk’s undersøgelse baseret på over 1000 telefoninterviews gennemført i januar og februar måned.

Der er generelt kun få grænser for oplysningerne i sundhed.dk’s Vejviser, der fungerer som De gule sider inden for sundhedsvæsenet kombineret med en række informationer om alder, køn, erfaring og klinikfaciliteter som handicapadgang og e-ydelser. Vejviseren lever op til sit navn ved også at rumme kort og ruteplaner og ved at kunne udpege de nærmeste behandlere, hvis du ved, hvilken faggruppe, der kan behandle dig.

Oplysningerne om fx praktiserende læger stammer dels fra regionerne og dels fra lægerne selv, som har mulighed for at supplere information i faste kategorier med yderligere information.

Der er hver måned cirka 300.000 visninger af information fra sundhed.dk’s Vejviser – men så længe kun hver tyvende har brugt muligheden, er potentialet altså endnu større.