Onsdag afslutter 23 medarbejdere fra Randers den nye uddannelse som sundhedsambassadør. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med Center for Folkesundhed, Region Midtjylland.
23 medarbejdere fra Randers Kommune afslutter 9. juni en ny uddannelse som sundhedsambassadører. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med Center for Folkesundhed, Region Midtjylland.


Livshistorier og glæde skal imødegå ensomhed
- Nye undersøgelser viser, at især ældre på plejehjem føler sig ensomme. Det blev vi umiddelbart lidt overraskede over, fortæller sygeplejerske Agnes Nielsen, som sammen med fem kolleger har valgt at arbejde med de ældres livshistorier som redskab til at genoplive værdier, der tidligere har givet dem mening i tilværelsen.

- Mange ældre mister færdigheder og netværk. En kvinde, der fx altid har været glad for at gå på biblioteket og låne bøger, men ikke længere kan se, kan måske med lidt hjælp opleve glæden igen gennem lydbøger, siger Agnes Nielsen.

Gruppen vil de næste måneder afprøve en særlig samtaleform kaldet ”den motiverende samtale”, der er god til at få livsfortællingerne frem for derefter at udbrede metoden til kollegerne.

Kommende evaluering
Center for Folkesundhed har netop sat gang i en evaluering af sundhedsambassadøruddannelsen. Den skal være med til at klarlægge effekt og relevans samt de muligheder og udfordringer, der er for at ambassadørerne kan bringe sundhedstænkningen ind i egen praksis.


Yderligere information