På mandag besøger beskæftigelsesminister Inger Støjberg Danmarks største sygehusvaskeri; Midtvask på Århus Sygehus, Nørrebrogade.
- Hvis du ikke siger ”ja” til konstant at udvikle dig, så kan du ikke arbejde her på midtVask!”


Så kontant udtrykker vaskerichef Pernille Lundvang sig, når det handler om kompetenceudvikling af de i alt 180 ansatte på midtVask, der har vidt forskellig uddannelsesmæssig baggrund – og som kommer fra ikke mindre end 20 forskellige nationaliteter.

Inger Støjberg (V)Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil få syn for sagn for, at ledelsens holdning – og evne til at spotte potentialet i en ansat – boner ud på barometeret over arbejdsglæde, når ministeren mandag formiddag lægger vejen forbi midtVask på Århus Sygehus, Nørrebrogade, som er det største sygehusvaskeri i Danmark.

27-årige Bente Jeppesen er en af de mange ansatte, som beskæftigelsesministeren vil komme til at møde. Hun begyndte for fem år siden som ufaglært vaskeriassistent, men efter hun har været igennem et internt udviklingsforløb, har hun i dag blandt andet ansvaret for planlægning af kurser for samtlige ansatte.

- Hun er ikke kun god til at lede større, interne projekter. Hun matcher også de tunge drenge, når vi er til møder omkring vaskeri i forbindelse med byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Århus, lyder det med slet skjult stolthed fra vaskerichefen.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg kommer også på visit på vaskeriet, fordi hun er interesseret i at høre om de forslag, som midtVask har til forbedring af de eksisterende muligheder for opkvalificering af ansatte i danske virksomheder.

- Vi har udviklet en ny måde at opkvalificere på, som udvikler den enkelte ansatte, men samtidig også giver resultater for virksomheden. Og det er de erfaringer, vi gerne vil give videre til ministeren, siger Pernille Lundvang.

Program
Beskæftigelsesministerens visit på Region Midtjyllands vaskeri, midtVask, mandag 9. august:

10.00-10.20:  Ministeren spiser rundstykke med de ansatte i frokoststuen
10.20-11.00:  Ministeren får en rundvisning på vaskeriet
11.00-11.15:  Ministeren får en nærmere præsentation af vaskeriet
11.15-12.00:  Ministeren hører om en ny måde at udvikle den danske arbejdsstyrke

Pressen er velkommen til at deltage i tidsrummet 10.00-11.00.


Kontakt
Vaskerichef Pernille Lundvang, 2467 5411 / 8949 3857 / pernlund@rm.dk
MidtVask, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Bygning 21, Nørrebrogade 44, 8000 Århus C, www.midtvask.dk