05-08-2010Nu får publikum på Skanderborg Festivalen fornøjelse af avanceret teknologi, som i flere år ellers mest er blevet brugt af sikkerhedsfolk bag scenerne. Udviklingen er betalt af Region Midtjylland.


Skanderborg festivalen har gennem de seneste år eksperimenteret med forskellige teknologier i skoven. Teknologier, som understøtter festivalens sikkerhedsberedskab.

Eksperimenterne er gennemført i samarbejde med blandt andre Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet og er betalt af Region Midtjylland. Resultatet er systemet @aGlance, der blot ved et et enkelt øjekast skaber overblik.

Kendte teknologier på nye måder
Helt konkret har holdet bag @aGlance udviklet nye måder at servicere publikum.

 
 Både stort og lille overblik


- Vi tracker busserne, der optræder på publikums dynamiske kort på deres mobiltelefon, hvor de også kan se en 3D omgivelse af festivalen med modeller af scener, barer og lignende, siger projektleder og lektor ved Datalogisk Institut Preben Holst Mogensen, der på tredje år leder eksperimenternes gang i skovbunden.

Kortene giver mulighed for, at man eksempelvis kan tjekke barerne ud, eller man kan se udvalgte live videofeeds fra et af de seksogtyve opsatte kameraer lige dér, hvor man befinder sig.

Ideen opstod under sidste års festival, hvor det stod klart, at systemet allerede lå inde med mange informationer, som beredskabet allerede gjorde brug af, men som publikum ikke kunne se.
 
Omvendt optog gæsterne masser af videoer og billeder, som beredskabet ikke kunne gøre brug af. Opgaven har siden sidste år været, at koble informationerne sammen, så de i år kan støtte hinanden og bruges afhængigt af behov.
 

 
 Håndholdt 3D-overblik

Med hjælp fra publikum kan festivalens beredskab med andre ord følge med i hvad der sker i alle Bøgeskovens afkroge.Og publikum kan omvendt få en fornemmelse af, hvad der foregår foran scenerne og ved yndlignsbaren.

3D model af Skanderborg Festivalen
3D modellen er en præcis model af Skanderborg Festivalen krydret med teknologier, der eksempelvis viser, hvor de sytten busser eller de forskellige bårehold befinder sig. Båreholdene er udstyret med en skærm, der viser båreholdets position og positionen på det sted, hvor de skal hente en tilskadekommen.

Systemet kan også vise, hvad der foregår der hvor festivalens 26 seksogtyve kameraer er opstillet.

  • Besøg www.aglance.dk og se en video, der viser hvordan systemet fungerer