En opgradering af røntgenbilledsystemet PACS i Hospitalsenheden Vest betyder med stor sandsynlighed, at patienterne nu kan få stillet hurtigere diagnoser og spare tid på gentagne hospitalsbesøg.
En opgradering af røntgenbilledsystemet PACS i Hospitalsenheden Vest betyder med stor sandsynlighed, at patienterne nu kan få stillet hurtigere diagnoser og spare tid på gentagne hospitalsbesøg.

Få sekunder efter patientens scanning på Røntgenafdelingen ligger de digitale røntgenbilleder fra scanningen nemlig klar til vurdering hos patientens læge på hospitalet.

Færre undersøgelser, mindre tvivl og en hurtigere diagnose. Det er godt nyt for patienterne i Hospitalsenheden Vest takket være muligheden for hurtigere røntgenbilleder, der fortæller det hele sort på hvidt.

- Det nye PACS-system er så hurtigt og stabilt, at røntgenbillederne kan være fremme elektronisk hos lægerne på afdelingerne og i ambulatorierne få sekunder efter, de er blevet taget og godkendt af en af vores radiografer eller røntgensygeplejersker, og billederne er af så høj kvalitet, at lægerne som oftest kan stille en sikker foreløbig diagnose på stedet, siger ledende oversygeplejerske Hanne-Birgit Falkesgaard i Røntgenafdelingen, Hospitalsenheden Vest.

Overlæge og klinikleder Torben Bæk Hansen på Ortopædkirurgisk Afdeling er glad, fordi han kan mærke den positive forskel på det nye og gamle røntgensystem:

- Det nye PACS-system har fungeret uden problemer fra dag ét. Jeg kan logge på systemet overalt: i ambulatoriet sammen med patienten, på operationsstuen, på kontoret og via min hjemmeopkobling. Jeg søger blot på patientens data, og så ligger røntgenbillederne klar til brug med det samme. Det gamle PACS-system var et dagligt irritationsmoment, fordi det ofte kørte for langsomt.

- Patienterne vil helt sikkert kunne spares for flere besøg på hospitalet, fordi vi læger kan foretage en sikker vurdering på stedet og give patienten et svar med det samme takket være den hurtige tilgængelighed af både nye og gamle røntgenbilleder, fastslår overlæge Torben Bæk Hansen.

Fakta om PACS
Røntgenbilledsystemet PACS – Picture Archiving Communication System – gør det muligt at hente røntgenbilleder fra nye undersøgelser, lave beskrivelser og hente billeder fra gamle undersøgelser frem i en og samme arbejdsgang.

Opgraderingen af PACS blev udrullet i juni 2010 i Hospitalsenheden Vest via Røntgenafdelingen, som står for hjælp til og undervisning i brug af PACS i samarbejde med SundhedsIT.

1700 brugere på hospitalsenhedens kliniske afdelinger og ambulatorier kan dagligt logge på PACS.

Yderligere oplysninger
  • Ledende oversygeplejerske Hanne-Birgit Falkesgaard, Røntgenafdelingen, tlf. 2260 0696
  • Ledende overlæge Tonny Hansen, Røntgenafdelingen, tlf. 2049 9213