Også i år har mange studerende valgt at bruge de sidste dage af deres sommerferie på at få et større kendskab til psykiatrien.
Også i år har mange studerende valgt at bruge de sidste dage af deres sommerferie på at få et større kendskab til psykiatrien.

25 medicinstuderende og 33 sygeplejestuderende har tilmeldt sig Region Midtjyllands to psykiatriske sommerskoler for henholdsvis medicinstuderende og sygeplejestuderende.

På sommerskolerne får de studerende mulighed for at lære psykiatrien at kende indefra. Erfarne fagfolk underviser i psykiske sygdomme som f.eks. depression, skizofreni og angst, og de studerende møder også patienter og medarbejdere, der kan være med til at give dem et billede af hverdagen i psykiatrien.

- Det er glædeligt, at vi igen i år kan melde fuldt hus på den psykiatriske sommerskole, siger Poul Videbech, professor, dr.med., Århus Universitetshospital, Risskov, der er medarrangør og underviser på sommerskolen for de kommende læger.

- Det bekræfter min oplevelse af, at der er en spirende interesse for faget hos mange studerede. De finder specialet spændende og vil gerne vide mere. Det er glædeligt for psykiatrien, som i øjeblikket lider af stor mangel på læger.

Fastholde interessen
Også hos de sygeplejestuderende er sommerskolen booket fuldt op.

- Sidste års sommerskole var en stor succes, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger, fortæller uddannelseskonsulent Jan Møller Nielsen.

Et af formålene med sommerskolen er at rekruttere nyuddannede til psykiatrien.

- Vi oplever, at mange viser stor interesse for området under praktikken, men en del af dem vender ikke tilbage til psykiatrien, når de er færdiguddannede, derfor håber vi, at sommerskolerne kan være med til at fastholde og udbygge deres interesse, siger Jan Møller Nielsen.

Det er andet år, Region Midtjylland arrangerer psykiatriske sommerskoler for studerende. Sommerskolen for medicinstuderende foregår 23. – 27. august på Århus Universitetshospital, Risskov, mens sommerskolen for sygeplejestuderende i år foregår i Regionspsykiatrien Viborg fra 23. – 26. august.


Fakta:

Hent program for sommerskolen for medicinstuderende

Hent program for sommerskolen for sygeplejestuderende


Flere oplysninger:

Poul Videbech, professor, dr.med., Århus Universitetshospital, Risskov videbech@dadlnet.dk / 31 18 62 33


Jan Møller Nielsen uddannelseskonsulent i psykiatrien i Region Midtjylland Jan.M.Nielsen@ps.rm.dk / 40 89 33 47

Kontaktpersonerne kan også være behjælpelige med at finde interviewpersoner på sommerskolerne - både blandt undervisere og deltagere.