25-08-2010Tiden er omdrejningspunktet i MCH Time World, som Region Midtjylland onsdag besluttede at støtte med op til 10 mio. kroner.


Støtten, der ydes som risikovillig udviklingskapital, er en del af indsatsen for at etablere internationale oplevelsesfyrtårne i regionen. Støtten gives til Herning Kommune, som i samarbejde med MCH Messecenter Herning via et forprojekt har undersøgt potentialerne for et internationalt oplevelsesfyrtårn.
Tidligere har Havets Hus i Grenaa, Planet Randers i Randers og KRAFT – Powered By Nature i Ringkøbing fået regional støtte til udviklingen.

MCH Time World
MCH Time World er en oplevelsesattraktion, der rummer et bredt spektrum af aktiviteter inden for temaet tid.

Visionen for MCH Time World er at være stedet, hvor:
• Alle uanset alder og indgangsvinkel kan få unikke, tankevækkende og sjove oplevelser med begrebet tid som omdrejningspunkt.
• Aktiv leg går hånd i hånd med revolutionerende teknologi og både nye og kendte måder at lære på.
• Man bliver klogere på tiden som mysterium, begreb og ressource via aktiviteter og oplevelser på højt internationalt og forskningsmæssigt niveau.
• Virksomheder og brancher kan mødes i unikke rammer, som inspirerer og medvirker til innovation og udvikling.
• Den enkelte og gruppen kan få oplevelser, der er bundet sammen med MCH's øvrige faciliteter, events og aktiviteter i en attraktiv helhed.

Oplevelsesattraktionen vil udgøre ca. 10.000 kvm. af en større bygning på ca. 37.000 kvm. (med bl.a. hotel og restauranter og en 8000 kvm. stor foyer) samt cirka 9.000 kvm. Udendørs tagareal. Anlægsbudgettet for MCH Time World er på 310 mio. kroner.

Region Midtjylland giver ikke støtte til anlæg af attraktionen, men alene til videreudvikling af projektet.

210.000 gæster
MCH Time World vil supplere de eksisterende faciliteter og aktiviteter i messecentret og give en større bredde. De besøgende kan få oplevelser, der er bundet sammen med de øvrige events og tilbud i en attraktiv enhed. Der er en forventning om 210.000 gæster årligt i den nye attraktion.
”MCH Time World er et spændende projekt, der vil være med til at styrke Region Midtjyllands position som international oplevelsesregion”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Markant turismesatsning
”Vi ser turismen som et af fremtidens væksterhverv – og lancerer til efteråret en markant satsning, som vil bidrage til at øge omsætningen og beskæftigelsen i erhvervet. Vi ser store potentialer for erhvervsturismen i regionen, og her er MCH en vigtig spiller. Med etableringen af MCH Time World styrkes MCH’s muligheder for at skabe totaloplevelser, der i fremtiden vil trække endnu flere besøgende til regionen”, siger Bent Hansen.

Illustration: MCH. Illustrationen er til fri brug med angivelse af kilde og kan downloades i høj opløsning ved at klikke på den.


Flere oplysninger:

  Bent Hansen
formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk 
  Erik Sejersen, afdelingschef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5120
Mobil: 2068 5588
erik.sejersen@ru.rm.dkKontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne