Fredag den 1. oktober skifter Regionshospitalet Viborg, Skive alle fastnet-telefonnumre. Hospitalet er den første institution, der skal skifte til Region Midtjyllands nye telefon- og nummersystem.Teletekniker Ejnar Moslund (tv) og teknisk chef, Svend Østerskov Christiansen forans skabet med den metalboks, der 1. oktober kommer til at forbinde Regionshospitalet Viborg, Skive med Region Midtjyllands nye telefoni-system. / Foto: Regionshospitalet Viborg

Fredag den 1. oktober skifter Regionshospitalet Viborg, Skive alle fastnet-telefonnumre. Hospitalet er den første institution, der skal skifte til Region Midtjyllands nye telefon- og nummersystem.

Der bliver travlt for teknikerne natten til den 1. oktober i og under højhuset i Viborg og i bygningerne i Skive. Ikke alene skal det nuværende hovednummer 8927 2727 erstattes med 7844 0000 - alle øvrige telefonnumre ændres også, så fremover vil alle numre i serien 7844 0000 - 7844 9999 høre til på Regionshospitalet Viborg, Skive.

Når man ringer ind til hospitalet den 1. oktober og benytter de nuværende 8927-numre, vil man automatisk blive oplyst hospitalets nye hovednummer.
I omstillingen i Viborg tager receptionisterne imod alle opkald til hovednummeret og forventer en rigtig travl dag, hvor de samtidig skal forsøge at mestre et helt nyt omstillingsbord.

- Når man ringer ind på det nye hovednummer den fredag, kan der for enkelte blive lidt ekstra ventetid. Men det hele skulle ende med et system, hvor vi langt bedre end i dag kan betjene de patienter, pårørende og andre, der ringer ind, siger den telefoni-ansvarlige i Viborg, teknisk chef Svend Østerskov Christiansen.

For at afhjælpe en flaskehals ved omstillingen den 1. oktober har mange patienter allerede fået besked om, hvilket nyt direkte nummer de skal henvende sig på efter den dato. Herudover vil hospitalets hjemmeside (www.regionshospitalet-viborg.dk) fra den dag være opdateret med de nye telefonnumre, så man her vil kunne finde de enkelte afdelingers nye numre.

Led i regionens Midt-Telefoni
Nummerskiftet er et led i Region Midtjyllands nye telefoni-system, Midt-Telefoni, der skal indføres på alle hospitaler, institutioner og regionshuse i Region Midtjylland frem til sommeren 2011. Regionen har købt 70.000 telefonnumre, og af dem er de 10.000 reserveret til Regionshospitalet Viborg, Skive.

Med det nye telefoni-system kommer samtalerne til at foregå som IP-telefoni, altså via it-nettet som datatrafik i hele regionen. De nuværende gratis opkald internt på Regionshospitalet Viborg, Skive udvides altså. Når systemet er indført på alle hospitaler og institutioner i Region Midtjylland, kan man ringe gratis på tværs af regionens arbejdspladser, og samtidig belaster de opkald heller ikke udgående bylinjer.


- Der bliver selvfølgelig en økonomisk gevinst for regionen ved det her system, for på så stort et hospital som vores og hospitalerne i mellem ringes der rigtigt meget internt, og det bliver jo gratis nu. Herudover er der en teknik bag, der øger driftsikkerheden betydeligt i forhold til i dag, forklarer Svend Østerskov Christiansen.For yderligere oplysninger:
Teknisk chef, Svend Østerskov Christiansen: 8927 2602 / 2168 0403

Kommunikationschef, Lene Christensen: 8927 3345 / 5183 6020