20-09-2010Ikast og Århus får nu den såkaldte IB, en toårig, international gymnasial uddannelse. Dermed kan børn af udenlandske medarbejdere i Danmark tage en studentereksamen, som de kan bruge i over 100 lande. En afgørende forbedring for både dem og det midtjyske erhvervsliv, siger regionsrådsformand Bent Hansen.


Nu kan flere unge få en international studentereksamen i Region Midtjylland.
Undervisningsminister Tina Nedergaard har besluttet, at International Baccalaureate, IB, som i forvejen findes i Grenå og Struer, nu også kan starte på Ikast-Brande Gymnasium i Ikast og Langkær Gymnasium og HF i Århus.
Begge steder har kommunerne etableret internationale folkeskoler, som understøtter tilgangen til de internationale gymnasier.

Arbejde i hele verden
Regionsrådsformand i Region Midtjylland er godt tilfreds med, at hans region nu bliver hjemsted for fire af de ni godkendte IB-gymnasier i Danmark.
”Vores internationale virksomheder, både de private og de offentlige, er afhængige af at kunne rekruttere internationalt kvalificeret arbejdskraft. Det kan de kun, hvis de nye medarbejderes børn kan få en internationalt anerkendt uddannelse”, siger Bent Hansen.
”Det gælder jo også den anden vej rundt - altså at der er tilbud til danske børn og unge ude omkring i verden, så forældrene kan arbejde worldwide i de internationale koncerner”, siger han med henvisning til virksomheder som Vestas, Siemens og Grundfos, men også til offentlige foretagender som Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og regionssygehusene.
”Hvis vi i Region Midtjylland kan tilbyde de relevante rammevilkår for vores internationalt baserede virksomheder, kan vi opnå den innovation og vækst, som Danmark mangler. De nye IB-gymnasier er et skridt i den rigtige retning”, siger han.

Se mere på Undervisningsministeriets hjemmeside

Flere oplysninger:

  Simon Frost Mortensen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5075
simon.frost@ru.rm.dk