Er det uetisk, barsk og smertefuldt, når børn og unge indgår i forskning? Mandag inviterer Århus Universitetshospital, Skejby til forskningseftermiddag, hvor Børneafdeligens forskere udstiller og fortæller
Mandag 1. november 2010 inviterer Århus Universitetshospital, Skejby til et arrangement, hvor Børneafdeligens forskere udstiller og fortæller om deres forskning.

Eftermiddagen byder også på en masse spændende muligheder for at se og prøve nogle af undersøgelser forskerne benytter. Alle er velkomne, og der er fri entre til arrangementet, som foregår kl. 16.00-18.30 i Auditorium A. Brug indgang 6 (v. Hovedindgangen).

Er det uetisk, barsk og smertefuldt, når børn og unge indgår i forskning? Kom selv og døm. De færreste ved, hvordan forskningen foregår i et samarbejde med børn og forældre.

Professor Peter Oluf Schiøtz leder os gennem en række korte oplæg, som giver et unikt indblik i, hvordan forskningen har været med til at forbedre overlevelsen for børn med kræft og for tidligt fødte børn.

Og vi hører om, hvordan forskningen har hjulpet børn med leddegigt, nyresygdomme, diabetes og sjældne sygdomme til en bedre livskvalitet for børn.

Midtvejs i programmet er en god lang kaffepause, hvor der er mulighed for at få målt hjerterytme, opleve forsøg med smertestimulation, få ultralydskannet knæet, få målt lungekapacitet efter en tur på et løbebånd m.m.

Yderligere information
  • Professor Peter Oluf Schiøtz, tlf. 8949 6023
  • Oversygeplejerske Inge Pia Christensen, tlf. 8949 6701
  • Ledende overlæge Rune Weis Næraa, tlf. 8949 6700