16-11-2010Region Midtjylland er nu officielt optaget i et verdensomspændende netværk af kreative regioner, der holder årsmøde i Oklahoma. De foreløbig 14 medlemsregioner vil samarbejde om at udvikle metoder til at fremme kreativitet og innovation.

Det er de krøllede hjerners dage i Oklahoma City, hvor det årlige World Creativity Forum afvikles. Og det er ingen tilfældighed, at Region Midtjylland er med blandt deltagerne. Mandag blev regionen nemlig officielt optaget i netværket Districts of Creativity - i øvrigt sammen med den brasilianske Rio De Janeiro-region.
Og det er et medlemskab, som Region Midtjylland vil bruge aktivt, forsikrede Ulla Diderichsen og Conny Jensen, der repræsenterede Regionsrådet for Region Midtjylland.
”Vi står over for adskillige udfordringer, som har brug for kreative løsninger. Nogle er de samme i alle vores regioner”, sagde Ulla Diderichsen blandt andet og nævnte to eksempler:
”Den ene af vores udfordringer er en nedgang i innovationsraten, og den anden er migrationen fra land til by. Begge disse kalder på innovative og kreative løsninger, og dem tror vi, at vi bedst finder ved at samarbejde med regioner med tilsvarende problemer”.

Tre formål
Ifølge Ulla Diderichesen er der mindst tre gode grunde til at lægge et stykke arbejde i det kreative netværk.
Netværket kan fungere som en genvej for de midtjyske virksomheder, der interesserer sig for innovative løsninger og gerne vil finde ligesindede partnere.
Netværket giver Region Midtjylland nem adgang til at sparre med andre regioner om, hvad de gør for at fremme innovation. Spørgsmålet et højaktuelt, fordi innovationsraten i Region Midtjylland og i Danmark som helhed er faldende over de senere år.
Partnerskabet giver Region Midtjylland en mulighed for at profilere sig rundt om i verden og blive den globalt konkurrencedygtige region, som er målet.
Og det handler om langt mere end eksport, siger Ulla Diderichsen.
”En styrket profilering kan have betydning for, hvor nemt det er for forskningsinstitutionerne og virksomhederne at tiltrække de bedste medarbejdere til den midtjyske region. Men den kan også hjælpe erhvervslivet med at få øje på de bedste forretningsmodeller”, siger hun.

Runesten på tur
I forbindelse med optagelsen blandt nogle af verdens mest kreative regioner har Region Midtjylland bidraget til en udstilling, der vises for offentligheden frem til 8. januar 2011 og har temaet Nye processer, nye tilgange, ny kunst. Således er den interaktive runesten, Mejlbystenen, hentet til Oklahoma fra Randers Kulturhistoriske Museum, hvor den normalt står.
Stenen, der i forvejen har tiltrukket sig international opmærksomhed, formidler den historie, som runerne fortæller, ved hjælp af avanceret projektions- og interaktionsteknologi. Det foregår i en leg med publikum, som dermed selv bliver en drivkraft i formidlingen.


Billedtekst: Her (i nat dansk tid) skriver regionsrådsmedlem Ulla Diderichsen under på, at Region Midtjylland nu er medlem af netværket for kreative regioner. Fotoet er til fri brug – få det i høj opløsning ved at klikke på det.

Læs mere på
www.stateofcreativity.com
www.creativityworldforum.be


De er medlemmer af Districts of Creativity
Baden–Württemberg (Tyskland)
Catalonien (Spanien)
Flandern (Belgien)
Karnataka (Indien)
Lombardiet (Italien)
Oklahoma (USA)
Nord–Pas de Calais (Frankrig)
Qingdao (Kina)
Rhône–Alpes (Frankrig)
Skotland (UK),
Shanghai (Kina)
Tampere (Finland)
Rio de Janeiro (Brasilien)
Region Midtjylland (Danmark)


Flere oplysninger

Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5090
Mobil: 20853252
niels-erik.andersen@ru.rm.dk

Morten Falbe-Hansen, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5162
Mobil: 2165 0247
morten.falbe-hansen@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne