28-12-2010De midtjyske virksomhedsledere er ved at have farven tilbage i kinderne efter krisen. Næsten halvdelen venter stigende omsætning i kommende kvartal - en optimisme, som man skal tilbage til 2007 for at finde magen til.

De nedadgående kurver for det midtjyske erhvervsliv blev for alvor vendt i februar 2010, og siden er det gået støt og roligt fremad. Det viser Region Midtjyllands kvartalsundersøgelse blandt 500 direktører for små og mellemstore virksomheder.
43 procent af de adspurgte venter stigende omsætning i det kommende kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2010. Kun 20 procent venter et fald i omsætningen.
Virksomhederne er imidlertid ikke så hurtige til at ansætte nye medarbejdere i takt med den stigende omsætning. Således tror godt halvdelen (54 pct.) af virksomhedenerne på uændret antal ansatte, mens 25 procent tror på et fald. De resterende 21 procent, der forventer en stigning, findes især inden for primære erhverv (fx større landbrug og gartnerier) og forsyning samt service.

I seks kommuner er der overvægt af virksomheder, der forventer fremgang i beskæftigelsen.
Mest optimistiske er virksomhederne i Favrskov, Skanderborg og
Randers, mens udsigterne er mere dystre i Skive og Viborg. Her forventer næsten halvdelen faldende beskæftigelse.


Billedtekst:
Forventninger til omsætning i næste kvartal sammenlignet med omsætning samme kvartal året før. Illustrationen er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få den i høj opløsning ved at klikke på den.


Se hele undersøgelsen
Læs om Det midtjyske Vækstlag


Flere oplysninger:

Søren Tranberg, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5089
soeren.tranberg@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne