16-12-2010

Sommeren 2011 vil Århus igen lægge kyst til en skulptur-udstilling i det fri. Her kan alle kvit og frit nyde en kombination af dejlig natur og kunst i international klasse. Regionsrådet i Region Midtjylland har besluttet at støtte projektet med 1,5 mio. kr.

Projektet viser kunst fra 21 nationer og henvender sig til alle aldersklasser. Og til såvel kendere af kunst som mindre erfarne.

- Den nye udstilling bliver fx suppleret med rundvisninger. Så den bliver mere oplysende, end første gang skulpturerne holdt deres indtog i Århus-bugten, sagde regionsrådsmedlem Flemming Knudsen (S), da regionsrådet på mødet onsdag 15. december besluttede at give tilskud.

Børnenes favorit blev Phil Price's Morpheus (foto af Per Plougmann Povlsen)

Da udstillingen Sculptures by the Sea fandt sted sommeren 2009, var det tanken, at det skulle være en engangsforestilling i anledning af 100-året for landsudstillingen i Århus. Men succes’en var overvældende. Hele 600.000 besøgende lagde vejen forbi den utraditionelle form for udstilling, og fremover er det planen at lade arrangementet finde sted hvert andet år.

Regionsrådsformand Bent Hansen indtræder i bestyrelsen for fonden ”Sculptures by the Sea”.

Læs mere om udstillingen og om hvordan den skal støtte op omkring Århus som kandidat til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Se Sculptures by the Seas hjemmeside.