Tale & Høre Instituttet med hovedafdeling i Risskov og Børn og Unge Centret Rehabilitering med hovedafdeling i Århus midtby fusionerer.


Tale & Høre Instituttet med hovedafdeling i Risskov og Børn og Unge Centret Rehabilitering med hovedafdeling i Århus midtby fusionerer.

Institut for Kommunikation og Handicap – Tale, Høre og Specialrådgivning. Det er navnet på et nyt specialiseret tilbud under Region Midtjylland som bliver en realitet ved årsskiftet.

Det nye specialtilbud er resultatet af en fusion mellem Tale & Høre Instituttet med hovedafdeling i Risskov og Børn og Unge Centret Rehabilitering med hovedafdeling i Århus midtby.

Formålet med fusionen er at samle ekspertisen fra de to institutioner. Dermed får borgerne et mere målrettet tilbud, hvor ekspertviden fra begge enheder kan indgå i tilbuddet til borgeren.

Tæt samarbejde
De to institutioner tilbyder i dag ambulant udredning, rådgivning og undervisning til borgere med forskellige typer handicap. I forvejen har de to institutioner et tæt samarbejde, for eksempel om borgere med senhjerneskader eller autisme.

Forstander for det nye Institut for Kommunikation og Handicap – Tale, Høre og Specialrådgivning bliver John Jørgensen, der i dag er forstander på Tale & Høre Instituttet.

Undervisningen og rådgivningen fortsætter fra de hidtidige adresser.

Flere oplysninger: 
Forstander John Jørgensen kan kontaktes på telefon 8728 9401
Centerchef Søren Johnsen (Region Midtjylland): telefon 8728 4041

Fakta:
• Tale & Høre Instituttet tilbyder ydelser inden for kommunikationshandicap (tale, høre og sprog)
• Børn og Unge Centret tilbyder ambulant behandling og rådgivning til familier til børn og unge med handicap.
• Tilsammen beskæftiger de to tilbud 176 medarbejdere.