Region Midtjylland tager del i det fælles europæiske arbejde for at skabe større trafiksikkerhed og forebygge spirituskørsel

Region Midtjyllands Alkohol/ Trafiksekretariat bliver medlem af European Transport Safety Council (ETSC), og tager hermed del i det fælles europæiske arbejde for at skabe større trafiksikkerhed og forebygge spirituskørsel.

1.3 millioner. Så mange trafikuheld sker der årligt i EU-landene. I omkring en fjerdedel af de uheld er en spiritusbilist involveret. Det er et af de tal European Transport Safety Council arbejder på at nedbringe og forebygge. Og det er baggrunden for, at Region Midtjyllands Alkohol/ Trafiksekretariat bliver medlem af ETSC.

- Samarbejde med European Transport Safety Council betyder, at vi kan holde en høj faglighed i vores alkohol- og trafikkurser. Det sikrer, at vores kursister altid får den nyeste viden, når vi er en del af et stort europæisk netværk, forklarer A/T-koordinator Inger-Lis Rasmussen, og fortsætter:

- ETSC følger udviklingen på området i EU, samler viden om de initiativer, der bliver taget i de forskellige lande til at forebygge spirituskørsel og holder fokus på ny forskning på området.

Samarbejdet og medlemskabet af ETSC kom i stand efter, A/T-sekretariatet i efteråret 2010 var på studietur i Bruxelles, hvor et besøg hos den europæiske organisation var en del af programmet. Formålet med turen var at få faglig inspiration til arbejdet med alkohol- og trafikkurserne samt at få mere viden om de initiativer, der tages i europæisk sammenhæng for at forebygge spirituskørsel.

Studieturen var resultatet af et frugtbart samarbejde med Regional Udvikling og Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, og det fremtidige samarbejde med ETSC vil også foregår i et fællesskab mellem Alkohol- og Trafiksekretariatet og kontoret i Bruxelles.

Fakta
Siden 1. september 2002 har alle personer med ubetinget eller betinget førerretsfrakendelse på grund af spirituskørsel, skullet deltage i et A/T-kursus for at kunne beholde/generhverve kørekortet. Det er de fem regioner i Danmark, som afholder kurserne.


Flere oplysninger

  • A/T-koordinator Birte Zielke Baunbæk, tlf: 7847 8042