03-02-2011Samarbejdet mellem Region Midtjylland og den kinesiske Shanghai-provins er i stadig udvikling. Nu har Shanghais bystyre præmieret en af regionens medarbejdere for hans værdifulde støtte til Shanghais udvikling.

Tidligere områdechef i Århus Amt og udviklingschef i Region Midtjylland, Kaj Vestergaard Nielsen, har modtaget Shanghai Government Prize, også kaldet Magnolia Award efter byprovinsens våben. Tildelingen af medaljen skete som en anerkendelse af Kaj Vestergaards værdifulde støtte til Shanghais udvikling og for hans enestående bidrag til venskabeligt samarbejde.
Indholdet i samarbejdsaftalen med Shanghai har udviklet sig gennem mere end 8 år og havde et markant udtryk i september 2010, hvor midtjyske løsninger på byers og borgeres problemer blev demonstreret i den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO. Efterfølgende er samarbejdspartnerne nu i færd med at opbygge tre netværk (MidtNet) til fremme af fælles midtjyske/kinesiske udviklingsprojekter inden for IT, energi og miljø samt sundhed/life sciences.
Regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland, glæder sig over anerkendelsen og ønsker Kaj Vestergaard til lykke med den.
”Jeg ser den også som et bevis på, at den indsats, Region Midtjylland har gjort i Shanghai over de seneste 8 år, har gjort en forskel på handicap- og rehabiliteringsområdet”, siger Bent Hansen.

Studieophold og kurser
I alle årene har Kaj Vestergaard sikret, at grupper af medarbejdere (læger, sygeplejersker og administratorer) fra Shanghai Disabled Person’s Federation har kunnet komme på studieophold i Midtjylland for at høre om rehabiliteringsprocesser for forskellige målgrupper. Han har ligeledes formidlet kurser i Shanghai, senest med 180 deltagere, om tildeling af hjælpemidler. Denne del af samarbejdet udvides nu, idet Handicapføderationen har udtrykt ønske om udviklingssamarbejde med midtjyske hjælpemiddelproducenter og om flere kurser om det danske forsyningssystem.
De netop overståede møder Shanghai i januar 2011 har også vist samarbejdsønsker fra en ny ”forvaltning”, Civil Affairs Bureau, som har opgaverne på ældre- og børnehandicapområderne. Så nu starter identifikationen af samarbejdsflader mellem kommunale og regionale institutioner og tilsvarende parter i Shanghai.


Yderligere oplysninger:

    Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon + 45 87 28 50 90
niels-erik.andersen@ru.rm.dk 


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne

Billedtekst:
Det dansk-kinesiske samarbejde er i stadig udvikling. I forbindelse med en række netop overståede møder i Shanghai i januar modtog tidligere områdechef i Århus Amt og udviklingschef i Region Midtjylland, Kaj Vestergaard Nielsen, en medalje for sin værdifulde støtte til Shanghais udvikling. Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.