23-03-2011

De unge i Midtjylland er glade for de almene gymnasier, der i år er mere eftertragtede end nogensinde. 600 ekstra ansøgere i forhold til i fjor svarer til en fremgang på 9 procent.

Der har i år været stor søgning til de almene gymnasier i Region Midtjylland. Samlet er ansøgertallet gået frem med næsten 600 elever, således at der ved ansøgningsfristens udløb er mere end 7.000 elever der har ønsket at kommet ind på et af gymnasierne i regionen.
Det er både gymnasierne i de større byer og i de mindre tæt befolkede områder, der mærker søgningen. Således er Bjerringbro Gymnasium i år gået frem med mere end 20 procent og har nu i to år oplevet en markant fremgang i ansøgertallet.
Tørring Gymnasium har oplevet en fremgang på 10 procent, og her er der også tale om en fremgang for andet år i træk.
Endelig har Silkeborg Gymnasium i år sprængt alle rammer med 544 ansøgere og er dermed helt i top på landsplan.

176 søger IB
Fra 2011 er der mulighed for at tage den internationale studentereksamen (IB) på yderlige to skoler i regionen – Ikast-Brande gymnasium og Langkær Gymnasium i Aarhus, og eleverne har taget godt imod denne nye mulighed.
Ikast-Brande gymnasium har fået 55 ansøgere til uddannelsen, mens Langkær har fået 44 ansøgere. Sammen med de to øvrige udbydere af den internationale studentereksamen i regionen – Struer Statsgymnasium og Grenå Gymnasium – samler den internationale uddannelse 176 ansøgere. Et ansøgertal, der klart viser behovet for netop denne uddannelse.
Samtidig gælder for begge nye udbydere, at de har kunnet fastholde ansøgertallet til det almene gymnasium. Der er altså tale om en helt ny elevgruppe, der har valgt at gå den internationale uddannelsesvej.

Status quo på HF
På HF har der været en minimal fremgang i ansøgertallet, og med tanke på de seneste to års store søgning til uddannelsen, er det bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes at fastholde det høje ansøgerantal.


Se oversigt over antallet af ansøgere

Flere oplysninger:

Simon Frost Mortensen, specialkonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 75
simon.frost@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne