Mødet med et moderne, dansk hospital kan være en overvældende oplevelse. Ikke mindst, hvis man er ny patient og ikke kender systemet i forvejen. En ny animationsfilm og en folder gør sit til at mødet kan blive bedre.
Ser jeg ikke en læge hver dag? Hvorfor siger sygeplejersken, jeg skal ud af sengen - er jeg ikke syg? Og må jeg godt have mit eget tøj på?

Mødet med et moderne, dansk hospital kan være en overvældende oplevelse. Ikke mindst, hvis man er ny patient og ikke kender systemet i forvejen.
For at mødet kan blive bedre, har Region Midtjylland udgivet en tre minutters animationsfilm om at være patient på hospitalet og en folder, der uddyber budskaberne.

Filmen er blevet til, fordi personalet på hospitalerne jævnligt opdager, at patienternes forventninger ikke stemmer overens med det, de oplever på hospitalet. Omvendt oplever de også, at patienterne ikke ved, hvad hospitalet forventer af dem eller forstår hospitalets regler.

- Det giver ærgerlige frustrationer for begge parter. Frustrationer som vi håber, vores film og folder kan hjælpe med at gøre mindre, siger projektleder Rikke Ellekilde.

Aktive patienter
Hun fortæller eksempelvis, at mange patienter har den forestilling, at hvis man er syg, skal man blive i sengen. Men det er ikke længere hverdagen på danske hospitaler. I dag bliver patienterne opfordret til at bevæge sig så meget de kan.

- Nogle patienter kan tro, at det er for at spare, de eksempelvis selv skal hente deres mad. Men faktisk er det fordi vi nu ved, at man hurtigere bliver rask, hvis man er aktiv, siger Rikke Ellekilde.

Fakta
• Filmen og folderen er oversat til syv sprog ud over dansk

• Læs mere om filmen i det seneste nummer af Magasinet Midt www.magasinetmidt.rm.dk

• Se filmen og hent folderen på www.patient.rm.dk

Flere oplysninger
Projektleder, kommunikationskonsulent Rikke Ellekilde, 8728 5818 / 4060 2129 / rikke.ellekilde@stab.rm.dk

Illustrationerne her på siden kan downloades i høj opløsning ved at klikke på billederne. Illustrationerne kan frit benyttes i forbindelse med omtale af film og folder.

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer