Tiden kan føles lang på et hospital – især for et barn, som er indlagt, kan det hurtigt blive lidt kedeligt. Nyt legetøj forsøder ventetiden


Tiden kan føles lang på et hospital – især for et barn, som er indlagt, kan det hurtigt blive lidt kedeligt.


Derfor blev glæden stor, da Stomiforeningen COPA for nylig fortalte Børneafdelingen på Regionshospitalet Herning, at de gerne ville donere både Wii, PlayStation, fjernsyn og spil til at forsøde den indlagte tid for børnene.Fredag 15. april kom tidligere lokalformand for COPAs afdeling i Ringkøbing, Niels Smed Christensen, op på Børneafdelingen med favnen fuld af en masse spændende nyt legetøj:

- COPA har midlerne til at gøre en forskel, og når vi nu kan forsøde de indlagte børns ophold på hospitalet, så kommer pengene jo til gavn på bedste vis, siger Niels Smed Christensen. Han fik ideen, efter at han selv havde haft et barn indlagt, og husker, hvordan tiden kunne føles lang - både for barnet og sig selv som pårørende.Afdelingsledelsen på Børneafdelingen i Herning er glade for gaverne, som p.t. falder på et tørt sted:

- Vi er rigtig glade og taknemmelige for donationerne til glæde for patienterne, for vi kan ikke afse penge i budgettet til at købe legetøj og spil til afdelingen, fortæller ledende oversygeplejerske Dagny Kloster og ledende overlæge Nana Thrane.

Som en del af gaven fra COPA følger der et solidt opbevaringsbord på hjul med til legesagerne og et balancebræt, som kan kobles til afdelingens Wii. Rullebordet opfylder de nødvendige kvalitets- og hygiejnekrav på et hospital:

- Flere af børnene er bundet til sengen, og takket være opbevaringsbordet kan vi trille legesagerne ind på den enkelte stue, så alle børn får på den måde gavn af at kunne spille de nye spil. Balancebrættet giver desuden helt nye muligheder for træning og motion, mens børnene er indlagte på afdelingen, fortæller afdelingssygeplejerske på Regionshospitalet Herning Sonja Hougaard.