Chefsygeplejerske Vibeke Krøll satte spaden i jorden på marken ud for Børneafdelingen og markerede starten på byggeriet af Trygfondens Familiehus.


Chefsygeplejerske Vibeke Krøll satte spaden i jorden på marken ud for Børneafdelingen og markerede starten på byggeriet af Trygfondens Familiehus.

Solen brød igennem morgendisen samtidigt med at chefsygeplejerske Vibeke Krøll tog det første spadestik til byggeriet af Trygfondens Familiehus.

Familiehuset bliver bygget overfor Børneafdelingen, og bliver et tilbud for forældre og søskende til langtidsindlagte børn. Her får familierne mulighed for at bo under barnets indlæggelse. Daværende hospitalsdirektør Villy Helleskov fostrede ideen tilbage i 2002, og i 2007 besluttede Trygfonden at donere 25 millioner til byggeriet.

- Vi er mange, der er rigtigt glade for at stå her i dag. Familiehuset bliver et godt tilbud til familierne. Som forældre til et langtidsindlagt barn, bliver man let splittet mellem det syge barn og børnene der hjemme. Familiehuset bliver et sted, man kan være familie sammen, selvom man har et barn, der er indlagt", sagde chefsygeplejerske Vibeke Krøll i sin tale.

 Centerchef Ole Ledet-Pedersen, forhenværende hospitalsdirektør Villy Helleskov, ledende overlæge Rune Weiss Næraa, centerchef Kristjar Skajaa, chefsygeplejerske Vibeke Krøll og forældrerepræsentant Flemming Nielsen til første spadestik. Foto: Tonny Foghmar, Århus Universitetshospital. 
Hus uden hjørner
Trygfondens Familiehus bliver bygget som et rundt hus, der åbner sig mod naturen det ligger i. Det kommer til at bestå af 12 lejeligheder, hver med plads til fire-fem personer. Derudover er der lagt vægt på fællesarealer. Et hold forældrerepræsentanter har været med til at planlægge indretningen, der kommer til at bestå af et musikrum, et it-rum, et motionsrum og et fællesrum.

Trygfondens familiehus bliver indviet 1. maj 2012. Udover Trygfonden har også Kræftens Bekæmpelse og De Små Glæders Legat støttet projektet.