Et O-energi hus. 21 toværelseslejligheder og en optimal indretning. Det er det banebrydende byggeri Bente Nielsen, næstformand i regionsrådet, sætter i gang, når hun fredag den 15. april tager første spadestik til det nye Gårdhaven.

Det nye Gårdhaven bliver et banebrydende byggeri på mange måder. For beboerne på Gårdhaven, som er et regionalt socialpsykiatrisk tilbud til ældre med forskellige psykiatriske lidelser, bliver det nye byggeri en mærkbar forbedring af deres fysiske rammer, og for nogle første gang i deres liv, at de får deres egen lejlighed.

Når det nye byggeri står klart om et års tid, erstatter det de bygninger fra 1956 på Stokrosevej i Viborg, hvor Gårdhaven hører hjemme i dag. Her har beboerne hvert sit værelse, men fælles bad og toilet på gangen. På det nye Gårdhaven, som skal ligge på Møgelkjærvej i Viborg, vil alle beboere få deres egen toværelseslejlighed, og indretningen af de 2.550 kvm bliver optimal i forhold til at rumme Gårdhavens svære målgruppe af borgere med psykisk sygdom eller frontallap demens med en udadreagerende adfærd. Det er en målgruppe, som fylder mere og mere, og som Gårdhavens personale igennem årene har opbygget en stor faglig ekspertise omkring

Men også på andre fronter er byggeriet af det nye Gårdhaven banebrydende. Hvor det socialpsykiatriske tilbud i dag bor i dårligt isolerede barakker, vil et stort jordvarmeanlæg og et solcelleanlæg på taget af det nye byggeri sørge for, at Gårdhaven fremover bliver selvforsynende med energi, og dermed som det første regionale sociale tilbud bliver et 0-energihus.

Fakta:
Det første spadestik til det nye Gårdhaven bliver taget fredag den 15. april kl. 11.00 på grunden på Møgelkærvej 6-8.

Bente Nielsen, 1. næstformand i Region Midtjyllands regionsråd tager første spadestik, og overlader derefter spaden til Ejner Jacobsen, beboer på Gårdhaven.

Pressen er velkommen

Flere oplysninger:
Bostedsleder Gårdhaven, Rie Firlings på tlf.: 87 25 17 21
Kommunikationsmedarbejder Didde Marie Degn på tlf.: 78 47 60 24