Den nye akutlægehelikopter bliver indviet onsdag af Region Midtjylland og Region Nordjylland i Karup. Helikopteren har som den enste i landet licens til at flyve i mørke og dårligt vejr.
Den fælles Midt og Nordjyske akutlægehelikopter kan flyve i mørke og dårligt vejr. Men når helikopteren onsdag blive rindviet i Karup sker det på en af årets lyse og sommerlige dage.

Helikopteren går efter indvielse onsdag i drift fra klokken 11, og dermed er startskuddet lydt for en forsøgsperiode på 13 måneder, hvor helikopteren skal flyve ud og hjælpe de mest tilskadekomne.

Helikopteren flyver i både lys og mørke modsat helikopteren på Sjælland. Det betyder især noget i vinterhalvåret, hvor natten så at sige begynder tidligt på dagen.

Helikopteren er et supplement til den kendte akuthjælp på hjul. Hellikopteren bliver især sendt afsted i de situationer, hvor den kan nå frem før en akutlægebil.

Udover landingspladser tæt ved hospitaler er der også bygget rendez vous pladser eller "mødepladser". Pladserne skal helikopteren bruge om natten. Helikopteren må lande nær sagt hvor som helst om dagen, som man måske allerede også har set fra de nye programmer på TV2 med Alarm 112.

Men om natten skal den lande på en oplyst plads, og derfor er der etableret rendez vous pladser, hvor helikopter og ambulance kan mødes i sikkerhed for master og træer.

Se video fra akutlægehelikopterens besøg i Skejby