Søg læge hvis du får blodig diarre og har været i Tyskland indenfor den seneste måned, lyder opfordringen fra Aarhus Universitetshospital.


Søg læge hvis du får blodig diarre og har været i Tyskland indenfor den seneste måned.

Aarhus Universitetshospital har fået tre patienter indlagt, der ser ud til at være smittet i forbindelse med et udbrud af livstruende E. coli-infektioner i Nordtyskland. De tyske myndigheder formoder, at smittekilden er en fødevare, og de tyske myndigheder arbejder intensivt på at finde frem til smittekilden.

- Vi har en stærk mistanke om, at patienterne er smittet med en bestemt type E. coli-bakterie, kaldet VTEC, verocytotoksin-producerende E. coli, som bl.a. kan føre til nyresvigt, siger professor Lars Østergaard, Aarhus Universitetshospital.

Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen opfordrer personer med alvorlig diaré-sygdom (især blodig diaré) til søge læge for at få stillet en korrekt diagnose.

Praktiserende læger og hospitalsafdelinger opfordres ligeledes til at være særligt opmærksomme på, at patienter med blodig diaré og ophold i Tyskland inden for den seneste måned kan have VTEC-infektion.

Behandling af patienter med VTEC-infektion med antibiotika kan øge risikoen for udvikling af nyresvigt. Derfor bør behandlende læge ikke ordinere antibiotika til en patient mistænkt for VTEC-infektion, ligesom man ikke bør anvende diarrestoppende midler.

I Region Midtjylland er det Infektionsmedicinsk Afdeling Q og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, der tager sig diagnostisk og behandling af patienter med VTEC-infektioner.

Læs mere:
Sundhedsstyrelsen: Danskere indlagt med mistanke om alvorlig diarésygdom

Yderligere information:
Professor Lars Østergaard, Infektionsmedicinsk Afdeling, tlf. 89 49 83 00 eller 51 51 31 40
Overlæge Brian Kristensen, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, tlf 89 49 56 07 eller 60 86 74 57