1. juni kl. 11.00 blev akutlægehelikopteren en del af det akutte beredskab i Region Midtjylland og Region Nordjylland. minister Bertel Haarder havde skrevet et vers til indvielsen af "den gule fugl".

Billeder til download nederst på siden

Som en gul fugl lettede den fra sin base i Karup og var dermed klar til sin første mission. Opmærksomheden var stor - ligesom opfindsomheden blandt hovedtalerne. Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder havde fx. skrevet et særligt vers til den "lille gule fugl" - mens han selv fløj fra Kastrup til Karup.

TV2 Østjylland: Bertel Haarders gruk til "den lille gule fugl"

På talerlisten var udover Bertel Haarder også bl.a. Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland (S.

- Vi tager hul på noget nyskabende i dag. Ganske vist er der allerede to andre akutlægehelikoptere på vingerne i Danmark, men ingen af dem er på vagt døgnet rundt, og ingen af dem kan flyve i mørke. Det kan vores helikopter, sagde Bent Hansen.

I sin tale betonede den nordjyske regionsrådsformand Ulla Astman trygheden:  
- Borgerne får endnu mere tryghed med den nye fælles akutlægehelikopter. Med helikopteren kan vi være endnu hurtigere fremme i akutte situationer, især i tyndt befolkede områder. Vi får suppleret et i forvejen stærkt akut beredskab, sagde Ulla Astman.


I løbet af den kommende uge vil de to regioners hjemmesider være opdateret med flere billeder af akutlægehelikopteren – både faste billeder og levende billeder til fri afbenyttelse for pressen. 


TV-indslag
TV-Midt/Vest: Akut-ambulance er i luften
TV2 Østjylland: Så er helikopteren i luften

Billeder til download
Billede 1: Patient på båre.jpg
Fra fingeret ulykke – en alvorligt syg patient bliver båret til den ventende akutlægehelikopter. Ombord på helikopteren kan lægen fortsætte arbejdet med at stabilisere patienten.

Billede 2: BentH_UllaA_BertelH.jpg
Lægefaglig leder af den fælles Nord- og Midtjyske akutlægehelikopter Lars Knudsen fortæller om helikopterens muligheder. Fra venstre lytter Regionsrådsformand Bent Hansen (S), RM, regionsrådsformand Ulla Astman, (S) RN, og Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder (V).

Billede 3: Patient lastes.jpg
Patienterne kommer ind i akutlægehelikopteren ad bagvejen: to luger kan åbnes, så båren kan skubbes ind. Her er lægelig leder af Præhospitalet i Region midtjylland Erika F. Kristensen figurant i en øvelse.

Billederne kan frit benyttes i forbindelse med omtale af Region Nordjylland / Region Midtjylland, når Region Nordjylland / Region Midtjylland bliver opgivet som kilde.