En målrettet indsats har gjort, at midtjyske patienter med lungekræft nu får behandling langt hurtigere end tidligere.




En målrettet indsats har gjort, at midtjyske patienter med lungekræft nu får behandling langt hurtigere end tidligere.

Behandlingen af lungekræft patienter har været for dårlig. Patienterne har ventet for længe, før de fik hjælp. Det anerkender direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

Men netop derfor har hospitalerne samlet kræfterne og ændret på deres organisation, samtidig med at regionen har investeret i nye diagnostiske undersøgelser.

Indsatsen giver nu gevinst. De nyeste, endnu ikke offentliggjorte, tal for de første fem måneder i 2011 viser, at 80 procent af patienterne nu er i behandling, inden der er gået seks uger.
I 2010 gjaldt det for 60 procent af patienterne.

- Endnu er vi ikke i mål. Vores ambition er mindst 90 pct. af patienterne er i behandling inden de seks uger. Men det er godt at se, det virker, når vi holder et skarpt øje på kvaliteten og følger dårlige tal op med handling, siger Ole Thomsen.

Han forventer, at regionen er mål med de 90 procent i løbet af de næste par måneder.

Systematisk overvågning
Behandling for lungekræft er af de områder, der bliver fulgt i Det Nationale Indikatorprojekt (NIP), og i den løbende opfølgning af kræftpakkerne.
Opfølgningerne ser på en række krav til kvaliteten, og der bliver løbende målt på, om hospitalerne lever op til kravene.


Flere oplysninger
• Direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen: 7841 0040 / 2146 9807 / ole.thomsen@stab.rm.dk

• Pressevagten i Region Midtjylland: 7841 0666
Hverdage kl. 8 - 17

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer