Speciallæge Helle Olesen Elbæk bliver fra 1. september klinikchef på fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive.

Helle Olesen Elbæk har ønsket at vende tilbage til det, hun kalder en helt unik klinik - både resultatmæssigt, forskningsmæssigt og menneskeligt.

Helle Olesen Elbæk kommer fra en stilling som overlæge på fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Brædstrup. Hun har de seneste fem år arbejdet med fertilitetsbehandling i henholdsvis Skejby, Brædstrup og Skive.

- Fertilitetsklinikken er veldrevet og fagligt særdeles enestående, hvilket resultaterne også dokumenterer. Den udvikling er vi i hospitalsledelsen sikre på, at Helle kan bidrage positivt til videre frem, siger cheflæge Christian Møller-Nielsen.

På fertilitetsklinikken besætter Helle Olesen Elbæk den stilling, der blev ledig, da Peter Humaidan rejste til Odense tidligere på året. Sammen med det øvrige personale har han været med til at gøre fertilitetsklinikken i Skive kendt i både ind- og udland - både for de gode resultater og den omfattende forskningsaktivitet.

- Skive er efter min mening en helt unik klinik. Der er en vilje, gejst og et engagement, som jeg ikke har set, hverken før eller efter jeg forlod klinikken i 2009. Både fagligt, samarbejdsmæssigt og menneskeligt er klinikken i Skive helt enestående, og samtidig taler resultaterne jo for sig selv. Stedet og arbejdet i Skive ser jeg frem til at blive en del af igen, og jeg glæder mig til være med til at føre det videre, siger den kommende klinikchef Helle Olesen Elbæk.

Hun skal fra 1. september lede klinikken sammen med afdelingsbioanalytiker Betina Boel Povlsen. De to udgør den daglige ledelse på fertilitetsklinikken.

Helle Olesen Elbæk er 47 år. Hun blev i 2006 speciallæge i gynækologi og obstetrik og har subspecialiseret sig i infertilitet. Privat bor hun i Østbirk nær Horsens sammen med sin mand Mogens Elbæk og to døtre på 8 og 15 år. Helle Olesen Elbæk er barnefødt i Salling. Faktisk er hun født på det daværende Amtssygehuset Skive og opvokset i Rønbjerg sydvest for Skive.


Fakta om fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive

  • Fertilitetsklinikken i Skive har eksisteret siden 1996 og har i dag 22 ansatte.
  • I 2010 blev der lagt æg op ca. 700 gange, og der blev lavet 250 inseminationer.
  • Der er født 310 børn af kvinder, der i 2009 blev behandlet på fertilitetsklinikken i Skive. Hvor mange børn, der er resultatet af 2010-behandlinger, er af gode grunde endnu ikke gjort op.
  • I 2010 havde fertilitetsklinikken igen de bedste resultater blandt de offentlige fertilitetsklinikker i Danmark. Det viser årsrapporten fra Dansk Fertilitetsselskab. Fx opnår 28,6 % graviditet, hver gang der startes en eller anden form for behandling på fertilitetsklinikken i Skive. På landsplan er det tal 22,7 %.
  • Tre ud af fire kvinder, der starter et behandlingsforløb på fertilitetsklinikken, ender med at få et barn som følge af behandlingen - bl.a. fordi der tilbydes flere forsøg.


Yderligere oplysninger

  • Cheflæge Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenheden Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive: 7844 1003 / 2098 5601
  • Kommende klinikchef Helle Olesen Elbæk, fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Skive: 2333 9689
  • Afdelingsbioanalytiker Betina Boel Povlsen, fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Skive: 7844 5711