Fredag blev det nye Respirationscenter Vest i Skejby indviet. Det var samtidigt første indvielse af et byggeri til Det Nye Universitetshospital i Aarhus.


Fredag blev det nye Respirationscenter Vest i Skejby indviet. Det var samtidigt første indvielse af et byggeri til Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Der var solskin, flag og glade miner da Respirationscenter Vest fredag 24. juni blev indviet i Skejby. Rigtigt mange var mødt frem for at lykønske centeret med de lyse og rummelige nye omgivelser.

Samtidigt markerede åbningen det første store skridt mod Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), da centeret er det første færdige byggeri under fase 0-projekterne.

Chefsygeplejerske Vibeke Krøll stod for åbningstalen, hvor hun fremhævede, at dagen var historisk. Både på grund af de nye gode forhold for respirationspatienterne og fordi centeret er det første under DNU. Hun ønskede stort tillykke til både patienter, hjælpere, pårørende og personale med centeret og med målet om at skabe det bedste for patienterne.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) fremhævede respirationscenterets specialfunktion i Vestdanmark.
 - Det er specialafdelingens succes, der har affødt, at vi har måttet udvide, fordi man har været i stand til at hjælpe flere. Det er netop kerne i sundhedsvæsenet, sagde han.

Bent Hansen fremhævede at centret er det første pæne store skridt frem mod at samle universitetshospitalet, og han så frem til den perlerække af indvielser indenfor DNU, der vil følge i de kommende år.

Også Evald Krog,formand for Muskelsvindfonden, var inviteret som taler, og han talte som bruger af centret.


 
- Det er dejligt for mig og andre i en ligenende situation med de nye rammer. Vi får nu et markant løft i vest på området, sagde han, og fortalte hvordan hans respirator havde gjort ham i stand til at have et godt og indholdsrigt liv.
 
- Tillykke til Respirationscenter Vest. Med det har jeg fået en mulighed for at trække vejret, sagde han.
- Jeg siger altid, at det at trække vejret er en god ide - især til daglig!"