11-07-2011Efter to og et halvt år med voldsom træghed på det midtjyske arbejdsmarked er der nu tegn på fremdrift. En undersøgelse foretaget af Region Midtjylland viser, at hver fjerde virksomhedsleder venter at udvide bemandingen i kommende kvartal, mens hver femte tror på nedgang.

Det er et år siden, at de midtjyske virksomhedsledere begyndte at tro på øget omsætning oven på en tærende finanskrise. Men først nu er de øjensynlig så faste i troen, at de også tør ansætte flere medarbejdere. Det fremgår af en undersøgelse, som Region Midtjylland står bag.
I undersøgelsen spørges 500 midtjyske virksomhedsledere i virksomheder med mellem 5 og 250 ansatte om deres forventninger til antallet af ansatte i 3. kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. 55 procent forventer et uændret antal medarbejdere, 20 procent siger ”færre”, mens 25 procent svarer ”flere”.
Ikke siden august 2008 har der været overtal af virksomhedsledere, der troede på flere medarbejdere frem for færre.
De mest optimistiske brancher, når det gælder medarbejdersituationen, er engroshandel og agentur efterfulgt af industri og videnservice. I bunden ligger bilbranchen, hvor kun 9 procent venter at skulle ansætte flere i 3. kvartal.

Stigende salg
Også forventningerne til omsætningen stiger støt. Nu tror halvdelen på øget omsætning, 37 procent siger ”uændret”, og kun 12 procent forventer faldende omsætning. Forventningerne er dermed helt på højde med dem, der herskede tilbage i 2007, altså før krisen.
De mest optimistiske med hensyn til omsætningen er industrivirksomhederne, hvor 64 procent venter øget omsætning, og kun 15 procent tror på nedgang. Optimismen er samtidig størst hos de store virksomheder samt dem, der har andre virksomheder som kunder.


Billedtekst:
Igennem det seneste år har andelen af virksomheder, der tror på uændret antal medarbejdere, ligget stabilt omkring 55 procent. Den store ændring ligger i, at de, der tror på stigende antal medarbejdere har overhalet dem, der tror på nedgang.
Illustrationen er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få den i høj opløsning ved at klikke på den.


Se hele undersøgelsen
Læs om Det midtjyske Vækstlag

Flere oplysninger:

Søren Tranberg, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 2148 0844
soeren.tranberg@ru.rm.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne