Patienter med lungekræft i Region Midtjylland kommer langt hurtigere i behandling end tidligere. Det viser den seneste kvartalsrapport fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP).




Patienter med lungekræft i Region Midtjylland kommer langt hurtigere i behandling end tidligere. Det viser den seneste kvartalsrapport fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP).

Politikerne i Region Midtjyllands forretningsudvalg fik lejlighed til at drøfte en glædelig nyhed på deres møde mandag formiddag: De seneste tal fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP), der blandt andet måler kvaliteten af behandlingen for lungekræft, viser, at regionen nu ligger over eller på landsgennemsnittet, når det gælder, hvor hurtigt de kommer i behandling.

Tallene er fra det første halvår af 2011 og skal ses på baggrund af tallene fra 2010, hvor midtjyske patienter med lungekræft måtte vente længere end landsgennemsnittet.

Målrettet kvalitetsarbejde
- Jeg er først og fremmest glad på patienternes vegne. Men jeg er også glad, fordi forbedringerne viser, at vores målrettede indsats for at løfte kvaliteten virker, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

På trods af den store fremgang er regionen endnu ikke helt i mål. Men forventningen er, at kvaliteten for lungekræft-behandlingen i Region Midtjylland opfylder målene i NIP inden udgangen af 2011.

Misbrug af kvalitetstal
Det Nationale Indikatorprojekt blev i sin tid skabt af blandt andet amterne, fordi man ønskede nogle klare målinger af kvaliteten – netop for at kunne finde frem til ømme punkter – og forbedre dem.

Derfor ærgrer det Bent Hansen, når han hører Sundhedsministeren, misbruge kvalitetstallene for lungekræft for 2010 i sin argumentation for at nedlægge regionerne.

- Allerede i fredags, hvor sundhedsministeren gik på talerstolen for at argumentere for, at regionerne skal nedlægges, stod det klart, at regionerne faktisk har handlet på de dårlige tal fra 2010. Det ville have klædt Sundhedsministeren også at nævne den fremgang, der er sket. Men så havde han selvfølgelig manglet argumentet, siger han.


Fakta
• I maj 2010 indførte de fem regioner nationale, kliniske retningslinjer for hvilke patienter, der tilbydes operationer og for kontrolforløbene. En ensretning, der er begyndt at slå igennem inden for det seneste halve års tid. Og i juni 2011 udsendte Region Midtjylland en pressemeddelelse med egne tal, der beskrev den markante forbedring, som nu også fremgår af NIPs seneste kvartalsrapport.

• Udvalgte tal fra Det Nationale Indikatorprojekt:







Læs notat vedrørende NIP-lungecancer
Notatet giver de seneste tal for behandlingen af lungekræft på regionens hospitaler og beskriver de vigtigste aktiviteter, der har været med til at løfte kvaliteten.

Læs Region Midtjyllands pressemeddelelse fra den 22. juni 2011: Markant forbedring for patienter med lungekræft

• Læs mere om Det Nationale Indikatorprojekt på www.nip.dk


Flere oplysninger
• Regionsrådsformand Bent Hansen (S) 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk

Pressevagten i Region Midtjylland – hverdage kl. 8 - 17: 7841 0666

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.