God diagnostik giver mulighed for hurtigere og mere målrettet behandling


God diagnostik giver mulighed for hurtigere og mere målrettet behandling

Nyt studie viser, at Aarhus Universitetshospital anvender en fordelagtig metode til at diagnosticere blødende patienter.

Svært blødende patienter kommer ofte til at mangle en eller flere bestanddele i blodet, der er vigtige for at blodet kan størkne ordentligt. Gennem de senere år, er der sket stor udvikling indenfor målrettet behandling af svært blødende patienter, men den optimale metode til at afdække patienternes behov er fortsat heftigt debatteret.

I det nye studie sammenlignes den fremgangsmåde, der anvendes på Aarhus Universitetshospital, med den metode, der sædvanligvis bruges til at afdække patienternes blodstørkningsproblemer på flere førende centre i Danmark og udlandet.

Undersøgelsen viser, at aarhusianske patienter kan se frem til hurtigere og mere præcise svar på, hvilke bestanddele i blodet de mangler. Dermed er der mulighed for at behandle patienterne hurtigt og målrettet, hvorved unødvendige blodtransfusioner kan undgåes. Resultaterne vækker opsigt navnlig i USA, som på dette område halter bagefter udviklingen i Europa.

Resultaterne er publiceret i følgende originalartikel: Larsen OH, Fenger-Eriksen C, Christiansen K, Ingerslev J, Sørensen B. Diagnostic performance and therapeutic consequence of thromboelastometry activated by kaolin versus a panel of specific reagents. Anesthesiology. 2011 Jun 17. Doi: 10.1097/ALN.0b013e318220755c.

Yderligere information
Læge Ole Halfdan Larsen, tlf. 8949 5189 / LE.HALFDAN.LARSEN@KI.AU.DK