Onsdag den 10. august 2011 kl. 14.30 blev en lille dreng født – som det sidste barn, der kommer til verden på Regionshospitalet Silkeborg.
Den sidste fødsel markerer dermed den fusion på kvindeområdet, som bliver en realitet på mandag den 15. august, hvor Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling i Silkeborg officielt lukker.

I løbet af denne uge vil en stor del af udstyret og inventaret fra Silkeborg blive flyttet til Regionshospitalet Viborg. De kvinder, der netop nu er indlagt på Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling i Silkeborg, vil de kommende dage afslutte deres indlæggelse.- Det er naturligvis en meget speciel og trist dag for personalet her i Silkeborg, der har leveret rigtigt god kvalitet på en meget velfungerende afdeling. Netop den gode kvalitet skal vi selvfølgelig tage med videre, og jeg er sikker på, at de øvrige fødesteder vil løfte opgaven, siger chefjordemoder for Kvindeafdelingen, Karen Marie Nielsen.

Aktiviteter i Silkeborg efter 15. august
Selv om kvindeafdelingerne i Silkeborg og Viborg fusionerer med base på Regionshospitalet Viborg, vil kvindeafdelingen fremadrettet have en del aktivitet på Regionshospitalet Silkeborg.

  • Gynækologisk ambulatorium - mandag til torsdag
  • Dagkirurgi
  • Obstetrisk ambulatorium med nakkefolds- og misdannelsesskanning - dagligt
  • Jordemoderkonsultation.

I forbindelse med fusionen mellem Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling i Silkeborg og Kvindeafdelingen i Viborg vil de fødende fra Skanderborg Kommune efter den 10. august blive visiteret til fødsel i Horsens, mens fødende fra Favrskov Kommune visiteres til Randers.

Foto
Foto 1:Nat- og dagholdet ved de sidste fødsler i Silkeborg. Fra venstre:
Jordemoder Christina Denice Jensen, social- og sundhedsassistent Jeanette Block Mikkelsen, jordemoder Lise Jensen, jordemoder Jette Wølck, jordemoder Pernille Skovdal Larsen, jordemoder Charlotte Tyrsted og jordemoder Lotte Fink
(Foto: Regionshospitalet Silkeborg)

Foto 2:Som det sidste barn født i Silkeborg blev en lille dreng født onsdag den 10. august klokken 14.30. Her ses jordemoder Lise Jensen med forældrene Katarzyna Antoszewska og Marek Antoszewski fra Kjellerup og deres nyfødte søn.
(Foto: Regionshospitalet Silkeborg)

Foto 3: Katarzyna Antoszewska med sin søn lige efter fødslen.
(Foto: Regionshospitalet Silkeborg)

For yderligere oplysninger
Chefjordemoder Karen Marie Nielsen, Kvindeafdelingen RH Silkeborg og RH Viborg, tlf. 7844 5703 / 6127 2449