05-09-2011
Virksomheder med eksportaktiviteter har lysere forventninger til fremtiden end andre. 60 procent af dem tror på øget salg, og 33 procent forventer flere medarbejdere i kommende kvartal. Det viser Region Midtjyllands undersøgelse blandt 500 midtjyske virksomheder.

Det giver øjensynlig både optimisme og fremdrift at handle med udlandet. En undersøgelse blandt 500 små og mellemstore virksomheder i Midtjylland viser, at de eksporterende virksomheder ser lysere på fremtiden end dem, der kun afsætter til hjemmemarkedet.
Således tror 60 procent af dem, at de i kommende kvartal vil øge omsætningen i forhold til samme kvartal i fjor, mens 33 procent også tror på flere medarbejdere.
Til sammenligning forventer kun 46 procent af de ikke-eksporterende virksomheder stigende omsætning, mens 21 procent tror på flere ansatte.

27 procent eksporterer
I Region Midtjylland arbejder Regionsrådet og Vækstforum for øget vækst og beskæftigelse, og her spiller de eksporterende virksomheder en rolle, fordi de bidrager ekstra meget til begge dele.
I dag er det kun godt en fjerdedel, nemlig 27 procent af de små og mellemstore midtjyske virksomheder, der eksporterer, og andelen er stabil eller svagt faldende over de senere år.
Med initiativet GLOBALmidt, som Regionsrådet i juni vedtog at støtte med 22 mio. kroner, får virksomheder med internationale drømme en række tilbud, der skal styrke deres internationale konkurrenceevne og hjælpe dem ud på eksportmarkederne.
Initiativet skal desuden være med til at bremse udflytningen af arbejdspladser til udlandet.
”Vi ved, at meget af vores fremtidige vækst skal komme fra øget eksport. Vi har nu fået bekræftet, at virksomhederne ser positivt på afsætningsmulighederne i udlandet”, siger Bent Mikkelsen, afdelingsleder i Regional Udvikling i Region Midtjylland.
”Derfor har vi store forventninger til, at vi med vores nye internationaliseringsprogram kan øge eksporten væsentligt og bidrage til at skabe mange nye internationale virksomheder og arbejdspladser.”
Region Midtjylland er i øjeblikket i færd med at lave aftaler med den operatør, der skal gennemføre programmet.

Se undersøgelsen om virksomhedernes globalisering og eksport
Læs om Det midtjyske Vækstlag.


Flere oplysninger:

Bent B. Mikkelsen, afdelingsleder
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1500
bent.mikkelsen@ru.rm.dk
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne