Nyt pilotprojekt på Hospitalsenheden Horsens gør det muligt for patienter at ændre deres ambulatorietider over internettet


Nyt pilotprojekt på Hospitalsenheden Horsens gør det muligt for patienter at ændre deres ambulatorietider over internettet.

Pilotprojektet ”Book din tid, når det passer dig” giver patienter på Medicinsk Afdeling i Horsens mulighed for selv at ændre deres aftaler. Dette øger fleksibiliteten og giver patienterne en større indflydelse, mens det samtidig forventes at reducerer antallet af aflysninger og udeblivelser på ambulatorierne.

Nemmere for patienten
Patienterne logger på webbooking ved hjælp af NemID. Udover at ændre aftaledatoen, kan patienterne se deres nuværende og tidligere aftaler for alle afdelinger på Hospitalsenheden Horsens og printe indkaldelsesbreve og vedhæftet informationsmateriale. Når aftalen er flyttet, kan patienten få tilsendt en SMS, der bekræfter, at aftalen er flyttet.

På Medicinsk Afdeling er fordelene tydelige. ”Det, at patienten har mulighed for selv at ændre deres tider frem for at ringe til afdelingen, betyder dels at personalet får mere tid til at koncentrere sig om patienterne i afdelingen, dels at patienterne er frit stillet til at ændre tid, når det passer dem og ikke er afhængig af at skulle vente i en evt. telefonkø.” siger Thomas Hahn, Ledende Overlæge på Medicinsk Afdeling.

Patienten som aktiv medspiller
”Som Innovationshospital i Region Midtjylland er vi hele tiden på udkig efter nye måder at arbejde på til gavn for patienterne. Vi satser meget på at få patienterne mere med i behandlingsforløbet. Det vil gavne os alle, hvis man som patient kunne få mulighed for at være en mere aktiv medspiller. Webbooking er et skridt på vejen mod flere muligheder for patienterne, og vi er meget glade for, at vi kan tilbyde patienterne denne nye service” fortæller Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen

Patienter, der deltager i pilotprojektet, får stadig en aftaletid tildelt af hospitalet, men efterfølgende kan patienten flytte tiden, hvis det viser sig, at den passer patienten dårligt.

I pilotprojektet vil det i første omgang være muligt at ændre aftaler på de to medicinske ambulatorier med specialerne reumatologi og endokrinologi. På sigt er visionen, at det vil være muligt at få adgang til aftaler på alle hospitalerne i Region Midtjylland via MidtEPJ, regionens fælles elektroniske patientjournal.

Pilotprojektet kører fra 06.09.2011 - 29.02.2012

Mere information
  • IT-system Koordinator Anette Mundbjerg, tlf. 7842 5045
  • Ledende Overlæge Thomas Hahn, tlf. 7542 6651
  • Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen, tlf. 7842 5004